Tuesday?

Pels

Foråret er kommet og det betyder at jeg har fundet min pels frem (den skal nok lige en tur til rens, jeg synes den er blevet lidt beskidt efter sidste sæson.) Nå, men pels og pels – sandheden er jo at det er en faux fur fra Zara, da jeg ikke går ind for pels. Jeg går ikke ind for at man slår dyr ihjel, bare for at få deres pels – der er sågar dyr der er bliver flået levende og det synes jeg er helt forfærdeligt, det gør virkelig ondt i mit hjerte. Det er faktisk først fra et par år siden, at jeg har taget stilling til min holdning til pels – min lillesøster er meget imod pels og det er faktisk på grund af hende, at jeg begyndte at tænke over hvad min egen holdning til pels, engenligt var. Og jeg går altså ikke ind for pels, hvor dyret er slået ihjel blot for pelsens skyld. Jeg har derimod intet imod læder, hvor hele koen jo er blevet brugt og den ikke kun er blevet dræbt for at en eller anden kan iklæde sig skinnet. Jeg er jo heller ikke vegetar, så derfor ville det være dobbelt moralsk at være mod skin og pels, fra dyr som vi alligevel spiser. Men jeg vil gerne høre hvad jeres holdning til pels er og hvorfor? Personligt hidser jeg mig ikke op hvis andre går med pels – det må være deres sag, jeg kan bare ikke få mig selv til det, men hvordan har i det? I må rigtig gerne give jeres holdning til kende i kommentarfeltet 🙂

10668383_10204481200168169_1715774506_n Skærmbillede 2015-03-19 kl. 20.47.18

Jeg elsker min “pels” fra Zara – jeg kan slet ikke forstå at man har et behov for at gå med ægte pels, når man kan få noget rigtig flot faux fur.

– Amalie. 

Skriv en kommentar

 • Sarah

  Jeg er virkelig imod pels og jeg kan blive desideret aggressiv når jeg ser en der går med pels. Har svært ved at se det som “det er deres eget valg” – selvom det selvfølgelig er et voldsomt eksempel kan man jo heller ikke sige om en pædofil eller voldtægtsforbryder der forgriber sig på deres offer “at det er jo deres eget valg”
  Jeg er ikke et dyremenneske og er faktisk enormt bange for de fleste dyr, men jeg går ind for at alle levende væsner skal have det godt.. Vi mennesker er så magtliderlige og tror vi kan behandle verden som det passer os, for vi er jo de “overlegne”
  Det kan give mig desideret kvalme at folk vælger at gå med pels hvor dyret udelukkende er dræbt for at vi kan iklæde os det. Vi lever ikke længere i stenalderen hvor det er nødvendigt at iklæde sig et dyr for at overleve.
  Jeg er dog helt enig med dig i, at læder er en anden sag..
  Nok brok fra mig for denne dejlige søndag 😉 God søndag til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes det er spændene at læse om din holdning, så det gør slet ikke noget med brok 😛 Jeg kender også andre, der ikke bare kan tænke “det må være deres eget valg” – og egentligt er det jo lidt vagt af mig, at jeg ikke hidser mig op – for hvis man virkelig går ind for noget, så skal man vel forsvare det?

   Jeg synes det er helt rigtig, det du siger med at vi mennesker behandler verden uansvarligt og ikke mindst behandler mange dyr uden respekt – men hvad skal man gøre? Mit bedste bud er at hvis man selv sørge for at behandle alle man møder, både dyr og mennesker, med respekt, så gør man i hvert fald en lille forskel.

   Også god søndag til dig 🙂

   /Amalie.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tuesday?