JULJULJUL

Tosset med chai:

Hvem er ikke det?
Personligt er jeg glad for en chai der ikke er ekstremt sød, men fokuserer på smagen af krydderier. Og du kan jo justere den til din smag så du kan nyde din egen perfekte chai. Det praktiske ved en sirup er jo at det intensiverer krydderiernes smag så man ikke skal spendere 100 år på at rode med te og krydderier i de spontane øjeblikke man får lyst til chai. Og med denne variant ved man præcis hvad der er i, så man er fri for at spekulere på alt det skidt der typisk er i en fabriksfabrikeret version. Man kan nyde sin chai og glæde sig over krydderiernes effekt på helsen og humøret.
Mine krydderier leveres typisk af ASA Spices i Københavns Torvehaller.
ASA [asha] er hindi for ordet “håb” og hvis ikke det giver lyst til chai, så ved jeg ikke hvad..
Jeg har så mange ambitioner for Julen! Med en appetit som min, havde jeg været lykkelig for at glemme verdens eksistens i juletiden og dedikere mig til al velsmagen! Men verden skal huskes, så jeg keder mig ikke.. Realiteten er jo nok at jeg må prioritere..
Jeg har projekter til 100 års Jul, men for nu vil jeg nyde denne chai og jeg håber jeg også at I vil!
1 · Chai
· Ingredienser:
1/2 l. vand
15 g. sort te · Eksempelvis Assam Kondoli fra Tante T.
Ca. 10 g. Sri Lanka kanelstænger
25 grønne kardemommekapsler
15 nelliker
15 stjerneanis
15 sorte peberkorn
50 g. kokossirup
100 g. kokossukker
1 frisk vaniljestang
25 g. frisk ingefær
Portion: ca. 2 1/2 dl.
Almindeligt sukker fungerer, men kokossukker har en diskret smag af karamel der er perfekt til i min personlige chai, og så er det et sundere, naturligt alternativ.
2 · Chai
· Instruktioner:
Lav en almindelig te på sort te og vand. Mens teen hygger sig, varmes krydderierne i en kasserolle i 5 minutters tid for at frigive krydderiernes aroma. Om et øjeblik dufter dit hjem af indisk harem?
Teen hilser lige på sigten, ellers bliver det en kedelig fornøjelse.
Nu suppleres krydderierne med sort te, sukker, honning, frisk ingefær og vanilje og din chai koges i 15-25 minutter til den har sirup konsistens. Hvis konsistensen er blevet dum, så suppler med ½ dl. ekstra vand.
3 · Chai
Jeg kasserer ikke krydderierne da det er så charmerende rustikt, og så vil jeg jo have glæde af alt deres potentiale. Men hvis det er for irriterende kan man eventuelt passere siruppen gennem en sigte.
Opbevares chai siruppen i steriliserede, hermetiske glas kan du have glæde af den i 100 år. Hvis den overlever så længe..
4 · Chai
Når du får lyst til en krydret chai, smager du en portion varm mælk til med ca. 1 spsk. sirup.

Alternativt kan du smage din yoghurt eller grød til og servere den med eksempelvis frisk æble eller appelsin der er et perfekt supplement til de klassiske chai krydderier.

Glædelig december!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULJULJUL