Sunday Update #24

Min angst

Jeg har tænkt længe på, hvordan jeg skulle skrive dette indlæg – og om jeg overhovedet skulle skrive det. Ikke fordi der kommer nogle dybe afsløringer eller chokerende emner på bordet, men fordi det er et følsomt emne for mig.

Jeg har angst – og i de sidste to uger har den braget afsted. Så meget at jeg ryster og sveder og bliver træt.

Jeg mistede min mor da jeg var 11 år, og det har medført angst i mit voksne liv. Angst er en helt vild ting; når min angst overtager kan jeg slet ikke føle glæde. Alt bliver sort i mit indre og jeg kan ikke finde ro. Tankerne kører i ring, de gentager sig selv igen og igen – og alt jeg vil, er at slukke for dem, men det kan jeg ikke.

Angsten er som et stort udyr, eller som et irriterende familie medlem – det er som en person i dit liv, du ikke ønsker. En person der hvisker løgne i dit øre og konstant gør dig ked af det, en person der ikke vil gå igen, selvom du beder om det.

Noget af det værste ved angst er, at andre ikke kan se det. Hvis du møder mig vil det ofte være med et stort smil også selvom angsten raser – men jeg vil prøve at åbne mere op, for det er helt i orden at være psykisksårbar – uanset om det er fordi du har haft nogle voldsomme og traumatiske oplevelser i dit liv eller ej.

Hvis du læser dette indlæg og selv lider af angst eller anden form for psykiskudfordring, så vil jeg bare lige fortælle dig at du er den sejeste! DU skal nok blive glad igen. For bare en uge siden kunne jeg ikke trække vejret ned i maven, og lige nu ligger jeg afslappet på min sofa. Angst er bare en følelse, den kommer og går.

Hvis det er svært for dig at være i dig selv lige nu, så læs dette indlæg fra Nelle. Vær god ved dig selv – du må ikke slå dig selv oven i hovedet grundet din angst. Du er kun et menneske og du rummer så meget mere end angst. Al lys og lykke bor i dit indre, du skal bare finde det frem igen.

Tro mig når jeg siger, at alle de ting jeg skriver lige nu, kan jeg på ingen måde sige til mig selv, når jeg er i angsten – men jeg kan sige det til mig selv lige nu, hvor jeg er okay – og derfor vil jeg også sige det til dig.

En dag vil jeg måkse fortælle mere konkret om hvad min angst går på, men for nu, holder jeg det for mig selv – det er stadig for sårbart. Bare husk du aldrig er alene, selvom det virkelig kan føles sådan!

skaermbillede-2018-02-05-kl-19-40-44

Her er et billede fra august, hvor jeg sidder, helt uden angst. Jeg glæder mig til at være der mentalt, igen.

A

2 kommentarer

 • Milkandhoney

  Jeg har selv angst og kæmpet meget med angst. Du inspirere mig virkelig meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Det er jeg meget glad for at høre <3
   Sender alle gode tanker til dig.

   KNUS

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday Update #24