Vild med FedteGreven

Jeg er startet til psykolog igen

Nu har jeg efterhånden snakket så meget om den der angst. Jeg har fortalt jer, at jeg har det og fortalt, at det har fyldt rigtig meget de sidste måneder. Jeg har derimod aldrig fortalt jer, at jeg får professionel hjælp til at håndtere mine tanker, af en psykolog.

Og hvorfor så ikke det? Jo, det er simpelthen fordi det er et kæmpe tabu at gå til psykolog. I hvert fald i min optik. Jeg skammer mig på ingen måde over at gå til psykolog, været psykisksårbar eller have brug for hjælp, men jeg er bange for hvad andre tænker om mig. Tænker folk at jeg er fuldkommen skør, overdramatisk eller bare svag? Og derfor vil jeg gerne snakke lidt om det, for det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det skal være et tabu at modtage hjælp til at håndtere psykiske udfordringer, uanset hvad det er! Så nu ved I det, og hvis du selv går til psykolog eller overvejer at gøre det, så skal du bare vide, at du ikke er alene.

Jeg gik første gang til psykolog i 2015. Dengang fortalte jeg det kun til min nærmeste familie, Dennis og mine allertætteste veninder. Jeg har mange veninder, der ikke har vidst det, nogensinde. Det var også i forbindelse med forløbet i 2015, at jeg fik diagnosticeret angst og det synes jeg faktisk var rigtig rart. Det kastede lys over hvorfor jeg havde det så svært og det gav mig også en følelse af ikke at være den eneste i verdenen, der havde det sådan. I starten af denne februar startede jeg til psykolog igen og efter kun tre sessioner, har jeg det meget bedre. Jeg har desuden fået endnu mere klarhed over mig selv og mine tankemønstre, da jeg også har fundet ud af at jeg har OCD. Det hjælper mig til at skille angsten og OCD’en og de tanker disse to medfører, fra mig – fra Amalie. Fra kernen i min sjæl og mit indre, for angst og OCD er ikke mig – det er bare en lille del af mig, ligesom alt muligt andet.

Læs eller genlæs: Savn på årest næstsidste dag.

Jeg vil i hvert fald gøre mit for at nedbryde tabuet omkring psykisksårbarhed. Og så vil jeg virkelig opfordre til, at hvis man føler man er ved at drukne i sit eget sind, så ræk ud! Ring til din læge, få en henvisning, snak med nogen du stoler på. Få den hjælp du har brug for og fortjener. Husk desuden, at der ikke er nogen skam i at skifte psykolog. Ligesom i alle andre erhverv findes der gode og dårlige psykologer, og der er desuden mange forskellige retninger inden for psykologien. Første gang jeg gik til psykolog var det udelukkende med en kognitiv tilgang og denne gang arbejder vi kognitivt og metakognitivt. Du kan eventuelt tage fat i nogle forskellige psykologer og fortælle om din situation. En dygtig psykolog vil kunne sammesætte et forløb der passer til dig og dine udfordringer.

Til sidst vil jeg bare sige, at man ikke er forkert, skør eller dum fordi man får professionel hjælp. Du, og jeg, er præcis som vi skal være. Og jeg ønsker dig, fra bunden af mit hjerte, alt det bedste.

Husk at følg med på min Instagram, hvor der dagligt er stories og megahygge. I dagens andledning er der en lille storie om at tale om tabuer.

img_3125

❤️A.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vild med FedteGreven