Sunday Update #29

Husker du at elske dig selv?

Hvis du har en veninde der er ked af det, der føler sig grim, dum eller forkert – hvad gør du så? Mit bud er, uden jeg kender dig, at du trøster hende – fortæller hende at de negative tanker ikke er sande og omfavner hende med kærlighed – men gør du det samme med dig selv?

Jeg er verdensmester i at tænke dårlige tanker om mig selv og så bebrejder jeg mig selv de dårlige tanker bagefter; se, dét er jo en fantastisk ond cirkel lige dér. Jeg bliver sur på mig selv når jeg har haft angst, for hvorfor kan jeg ikke bare lade være? Og være normal – ligesom alle andre femogtyveårige? Hvorfor skal jeg tænke over livet og døden, fremtiden og fortiden ud i et væk og hvorfor skal jeg gøre mig selv ked af det, ved at tænke alle de tanker? Så bliver jeg sur på mig selv. Men det ville jeg aldrig blive, hvis det var min veninde der havde det sådan – jeg ville fortælle hende at alt er okay, at alle har negative tanker og at der ikke er nogen grund til at bebrejde sig selv.

Ansgten og OCD’en er min sårbare side – din er måkse noget helt andet. Måske er du ikke glad for din krop, din næse, dine sociale evner, dit forhold til mad eller noget helt andet, men prøv lige at se dig selv udefra; hvis dine problemer, var din venindes – hvad ville du så sige til hende? Jeg er næsten helt sikker på at du ikke ville sige det samme til hende, som du siger til dig selv, inde i dit hoved.

Læs eller genlæs: 25 ting jeg har lært på 25 år

Ja, jeg sidder her og kloger mig på en mandagaften – men jeg vil bare minde dig om at elske dig selv, for du er værd at elske; fordi du er til og fordi du er dig. Du er lige der hvor du skal være, i dette moment, uanset hvor svært og uoverskueligt det hele kan være. Og hvis du ikke kan elske dig selv lige nu, så send mig en besked – jeg vil altid gerne give lidt kærlighed med på vejen.

Husk at elsk dig selv, for alt det gode du er.

skaermbillede-2018-03-11-kl-20-08-24

❤️A

2 kommentarer

 • Tina

  Så søde du er:-)
  Og kærlighed, støtte, trøst, omsorg…. er så vigtige for os alle.
  Jeg kan anbefale bøgerne af Louise L. Hay, hun kan råde og få hevet en op til at kunne elske sig selv og andre.
  Tak for et fint indlæg og smukke ord og kærlighed din vej:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Lige præcis <3 Tusinde tak for anbefalingen – jeg har hørt om hendes bøger før, måske jeg skulle give dem et skud!

   Massere af kærlighed til dig også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday Update #29