Mine mål i 2018

Få gratis hjælp til dit mentale helbred

Reklame for headspace.dk

Hej piger,

I dag skal vi tale lidt mere om psykisk sårbarhed, ikke kun om min – men også om din og et helt fantastisk tilbud, der kan hjælpe dig, når du er ved at drukne i dit eget sind.

At drukne i sit eget sind, er en beskrivelse af angst, som giver utrolig god mening for mig. Jeg ved ikke præcis hvor den sætning kommer fra – om jeg har hørt den et sted, eller selv fundet på den. Ikke desto mindre er den utrolig rammende; når min angst er værst, føles det som om, at jeg drukner i mine egne tanker. Det føles som om, at alt glæde er slukket i mig og jeg kæmper for at komme op til overfladen, for at få luft – men intet hjælper.

Jeg mistede min mor, da jeg var elleve år og det er roden til den angst jeg lever med, i mit voksne liv. Jeg har både sygdomsangst og dødsangst – og det kan føre til utroligt svære eksistentielle tanker, der kan køre i ring, ud i uendeligheden.

Når jeg har angst, eller når min OCD tager over, er det værste (udover selve sindstilstanden), følelsen af at være alene om sine problemer. Jeg tænker, at jeg er den eneste der er bange for at blive syg og bange for at dø. Det der har hjulpet mig allermest er at tale med andre; selvfølgelig med min psykolog, men også mine tætte mennesker – og jer! For her har jeg netop fundet ud af, at jeg ikke er alene.

Hvis du selv har psykiske udfordringer og mangler nogen at snakke med, så er headspace stedet for dig. headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud for børn og unge, mellem 12-25 år. Netværket drives af 450 frivillige på landsplan – og her vil du blive mødt med omsorg og nærvær, intet problem er for stort eller for småt.

headspace tilbyder samtaler, ansigt til ansigt på deres 17, snart 18 headspaces. Her kan du komme til en snak, uden forudgående aftale og uden ventetid – og dét er vigtigt, for når man har skærende ondt i sind og sjæl, så kan og skal man ikke vente på at få hjælp, for længe. Find dit nærmeste headspace her. Det er desuden muligt at chatte med deres ungerådgivere via hjemmesiden.

Hvis de frivillige rådgivere vurderer, at de ikke kan give dig den rette rådgivning, er der fremskudte medarbejdere fra kommunen og et godt netværk, der sikrer at du henvises videre til andre relevante tilbud.

Og det vigtige at huske er, at du aldrig er alene – selvom det føles sådan. Jeg føler det sådan. Men der er virkelig mange unge der mistrives. Det er næsten hver fjerde unge kvinde mellem 16 og 24 år, der kæmper med dårligt mentalt helbred. Hos headspace kan du komme ind og tale om alt; uanset om det drejer sig om kærestesorger, selvmordstanker, spiseforstyrrelser, angst eller noget helt andet.

Hvis du er i tvivl om headspace er noget for dig, så kan du få et indtryk af dem på deres blog. Her deler frivillige tanker om psykisk sårbarhed. Indlæggene er åbne og ærlige – og uden filter, hvilket vi virkelig mangler i disse SoMe-tider, hvor alt handler om at tage sig bedst ud på de sociale medier.

Der er plads til dig og du fortjener hjælp. Du fortjener at få det godt igen og det kan du uden tvivl, med den rette hjælp. Hvis du ikke tror på det lige nu, så tænk på mig. Jeg har haft dage, hvor jeg ikke vidste hvordan jeg skulle komme igennem dem – og nu er jeg igen i balance. Stadig med alle de udsving jeg fortæller jer om, for det er så vigtigt, at vi alle er her for hinanden – og at der findes tilbud som headspace, der kan hjælpe når man har brug for det. Det skal ikke være et tabu at bede om hjælp og det er netop derfor jeg selv fortæller åbent og ærligt om min angst og OCD. At række ud og at blotte sin sårbarhed er noget af det smukkeste og stærkeste der findes i os mennesker.

Processed with VSCO with b1 preset

Læs eller genlæs første indlæg, hvor jeg delte min angst med jer: En lille del af mig og dagens lyd

Du fortjener hjælp og du fortjener at blive glad igen.
Jeg ønsker dig for evigt, alt det bedste.

❤A

4 kommentarer

 • Alt for fedt at du vælger at promo på noget som headspace. De gør et fantastisk stykke arbejde for dem der har brug for det <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Jeg synes virkelig det var en oplagt samarbejde, for netop, som du siger – de gør et helt fantastisk stykke arbejde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • headspace

  Tusinde tak for de fine ord, Amalie <3 og tak fordi, du tør dele. Man ér nemlig aldrig alene om det, der er svært, men det kan hurtigt føles sådan – især hvis vi ikke taler med hinanden om det. Så tak fordi du åbner op, så tør andre forhåbentlig også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Tak fordi I er der og kan hjælpe dem der har brug for det <3 Det er så vigtigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine mål i 2018