Min favorit foundation

Tør du at sige nej?

Hej piger,

Kan I holde varmen disse dage? Puha, jeg kan næsten ikke være i min egen krop. Det var særligt slemt i går, da jeg havde Eddie med på kontoret – vores hjemtur i bussen var så varm, at vi begge var helt rundt på gulvet bagefter. Vi sad begge i sofaen og pustede ud – jeg håndterede det med et koldt glas vin og jeg synes faktisk at det var synd for Eddie, at han er en hund og ikke kan få et køligt glas van .. NÅ, vi skal jo snakke om noget helt andet.

Hvis der er noget jeg er dårlig til, så er det at sige ‘nej’ – særligt til sociale begivenheder eller aftaler, for jeg elsker bare at være social. Jeg er også dårlig til at sige nej til at hjælpe andre (hvilket vel er meget godt?) og så er jeg også utroligt dårlig til at sige nej til mig selv. Jeg er nemlig verdens mester i at skrive kilometerlange to-do-lister, at styrte rundt (du ser mig ALTID løbe efter bussen) og at være en tidsoptimist uden lige, der tror at jeg er en form for superhelt/andet væsen, der har en unik kontrol over tiden og derfor kan nå meget mere end alle andre mennesker.

Grunden til at jeg gerne vil blive bedre til at sige nej er, at jeg gerne vil passe lidt bedre på mig selv. Hvis jeg har en dag, hvor jeg ikke skal noget, så fylder jeg den fuldkommen op med forskellige gøremål. Jeg tænker at jeg ikke kan være den eneste der har det mønster – og den, nærmest frygt, for at sige nej. Hvis I spørger Dennis hvornår jeg sidst har haft en dag, hvor jeg bare har ligget på sofaen, så tror jeg bare at han ville grine. Nå, men jeg vil gerne dele min tanker med jer, omkring det her med at være dårlig til at sige nej.

Hvad sker der, hvis jeg siger nej

  • Jeg mister mine venner: Jeg forestiller mig, at mine venner kunne finde på at droppe mig, hvis jeg siger nej til en aftale. Det er i bund og grund en skør tanke, for det kunne mine nærmeste aldrig finde på – men jeg er seriøst bange for det. Jeg er bange for at sige; jeg har brug for noget tid til mig selv, så jeg kan ikke den dag – og det er virkelig noget der ligger på mine egne skuldre, for der er ingen af mine venner der har gjort noget for at jeg skulle føle sådan. I sidste ende kan man fremsætte det således, at hvis man mister en ven, fordi man siger nej i ny og næ, så var det alligevel ikke en ægte ven.
  • Det her event er jordens vigtigeste og jeg må ikke misse det: Åh, jeg hader simpelthen at sige nej til events; jeg er så bange for at gå glip af noget i den her branche og jeg har gang på gang mast events ind, hvor jeg er løbet igennem byen for at nå det til tiden. Jeg er på det sidste blevet bedre til at kigge realistisk på min kalender og prioritere de events der virkelig er vigtige for mig – og huske at der altid kommer et nyt. Jeg bliver ikke glemt i blogverdenen, bare fordi jeg ikke dukker op en enkelt gang.
  • Jeg når ikke alt jeg skal (hvilket er jordens undergang): Og nej, det er selvfølgelig ikke jordens undergang. Noget jeg især kan stresse over er, hvis der går for lang tid mellem indlæggene herinde. Jeg kan slet ikke klare hvis der er mere end én dags pause herinde og det bestræber jeg mig også virkelig på – men, jeg må også indse at hvis det skulle ske, at der var stille fra mig, to eller tre dage, så sker der nok ikke noget ved det – så vigtige er mine små skriverier heller ikke.

Jeg ved ikke om I kan genkende nogle af disse tanker – og de er er jo egenligt ikke specielt konstruktive, udover at det er et indblik i en tankegang jeg ønsker at ændre. Jeg ønsker virkelig at blive bedre til at sige nej, men jeg er også klar over at det ikke bare sker over-night, for det er nok bare en del af det menneske jeg er.

Den største læring er nok at indse at de ting der skal ske, sker – og de mennesker der ønsker at være en del af dit liv, vil altid kunne accepterer et nej, fordi de ønsker dig, at du har det godt. Jeg ville i hvert fald aldrig blive sur, hvis min veninde sagde at hun havde brug for tid, til sig selv.

Verdenen bryder altså ikke sammen, hvis man siger nej – eller melder afbud – men det føler jeg lidt, at den gør.

Er du også dårlig til at sige nej?

Læs eller genlæs: 8 år som kærester

❤A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min favorit foundation