10 overfladiske ønsker

Min Instagram redigering

Hej piger,

I ved jo, at min primære hobby er Instagram (ja, fedt liv – I know). En stor del af mit arbejde og tid på Instagram bruges udenfor appen, både på at tage billeder og ikke mindst at redigere dem. Jeg går meget op i at mine billeder er redigeret, så de passer ind i min feed og det udtryk jeg gerne vil ramme, på de sociale medier.

Tidligere dette år ændrede jeg min redigeringstil, og jeg synes det har gjort underværker for det visuelle udtryk på min Instagram. Ét af de spørgsmål jeg er blevet stillet flest gange, gennem min tid som blogger, er hvad mine råd til at starte en god blog/Instagram er, og mit svar er altid det samme; gør dig umage med dine billeder og rediger dem, så du får skabt et online univers, der er præget af en ensartet æstetik.

Herunder er et lille overblik over hvilke apps jeg bruger/hvordan jeg redigerer mine billeder.

FACETUNE

Den første app jeg bruger er Facetune. I denne app redigerer jeg med det værktøj der hedder “Deltaljer” her gør jeg mine øjne, smykker, læber og negle tydligere – kort sagt fremhæver jeg altså deltajerne i mit billede. Derudover skruer jeg op for lysstyrken og glatter min hud ud, hvis jeg synes jeg har for mange urenheder.

Billedet til venstre er originalen og billedet til højre har været en tur i Facetune – som I kan se er lyset ændret, mine øjne og læber fremhævet – det samme gælder spejlbilledet i ruden, for at give en mere intens effekt. Når jeg redigerer i Facetune er der sjælden en stor forskel fra originalen – jeg ændrer ikke på min krop, ansigtsform eller noget i den dur – jeg vil jo gerne have, at folk skal kunne genkende mig når de møder mig i virkeligheden.

Jeg har desuden en meget stærk holdning til redigering af kroppen, som I kan læse i dette indlæg.

LIGHTROOM

Efter en tur i Facetune ryger billedet i min Lightroom-app og det er her the magic happens! I Lightroom appen kan du justere på alverdens ting; farve, effekter (jeg elsker “grain”), lys, mætning og jeg skal komme efter dig.

Det er en helt fantastisk app og hvis du har fundet en redigering du gerne vil bruge på alle dine billeder, kan du gemme den som et preset og genbruge det. Hvis du har lyst til at lære mere om Ligtroom kan jeg anbefale youtubevideoer, f.eks. denne – det var sådan jeg kom igang.

Det er også muligt at købe presets til Lightroom, du skal dog være opmærksom på, at de fleste presets ikke virker til mobilen med kun til computer-versionen.

Billedet til højre er mit færdige billede, som vil blive postet på Instagram.

MIT FEED MED LIGHTROOM

Jeg kan kun anbefale Lightroom appen til alle! Her kan I se et billede af min feed før (venstre) og efter (højre) jeg begyndte at bruge Lightroom. Før redigerede jeg med Facetune, som jeg stadig gør og så brugte jeg filtrene fra VSCO.

Jeg synes selv der er en verden til forskel – men det er måske bare fordi, jeg bruger for meget tid på det. Jeg håber I kunne bruge denne lille guide til noget.

Læs eller genlæs: Det bedste Instagram filter (Hvis du redigerer i VSCO vil jeg anbefale dette filter.)

A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 overfladiske ønsker