Plej din hud med masker

Hvem er jeg?

I starten af ugen havde jeg et lille sammenbrud – mit hovede kørte rundt og jeg følte mig ulykkelig, forkert og malplaceret, i verdenen, i mine relationer og i mit eget liv.

Måske kender du følelsen? Den væmmelige følelse af, at man ikke er god nok og slet ikke passer ind og at man ikke er værd at elske. Det skaber en frygt for om, ens nære relationer vil forlade en.

Dén følelse har ramt mig – sammen med dén kom en overvældende følelse af tomhed og fortvivlelse. En følelse af ikke at kende min egen kerne, eller mig selv. En følelse af, slet ikke at vide hvem jeg er. Jeg tror egenligt at små eksistentielle kriser er meget normale, når man er i midten af 20’erne. Det er et tidspunkt i livet, hvor man på mange måder skal til at definere sig selv som menneske og individ i vores kaotiske verden.

Jeg kan føle mig i konflikt med mig selv. På den ene side er jeg et meget roligt og til tider genert menneske. Genertheden og roen er klart elementer af min personlighed, jeg altid har haft med mig, lige fra barnsben. På den anden side er jeg utrolig social og udadvendt – hvilket jeg godt kan være bange for, bliver opfattet som overfladisk. Disse sider er blevet mere dominerende i min ældre år.

Jeg føler mig som et dybt menneske, der i forhold til blogger-branchen, befinder mig i en utrolig overfladisk verden. Og på den ene side vil jeg virkelig, virkelig gerne have de 10.000 følgere, så jeg kan Swipe Up på Instagram og på den anden side, har jeg nogle gange bare lyst til at trække stikket og lade være med at uploade noget igen. For om man vil det eller ej, så er de sociale medier et konstant pres og fyldt med overfladiske værdier.

Så for min egen skyld, har jeg her skrevet et par punkter om hvem jeg er, i hvert fald lige nu.

Hvem er jeg

 • Jeg er ekstremt følsom. En side af mig selv, der fylder hver dag. Jeg er virkelig tit trist, jeg tænker mig selv ud af mit gode skind og jeg tænker på de samme ting igen og igen.
 • Jeg er ærlig, nærværende og dyb. Jeg har forfærdelige oplevelser med fra min barndom, i den forstand at tabet af en forældre er dybt traumatiserende. Det har skabt en stærk kerne i mig og en dybde jeg kun genkender i de folk, der har været udsat for traumer. Dette er ikke ment negativt mod dem, der ikke har været udsat for traumer. Jeg mener blot, at traumer skaber en mørk dybde, der kan vendes til lys. Måske er det abstrakt, men jeg tror der er flere af jer, der kan genkende mine tanker.
 • Jeg er bange for at sige min mening, for jeg er bange for at skabe dårlig stemning.
 • Jeg er bange for ikke at blive elsket, ikke at være god nok og for at lave fejl.
 • Jeg er bange for konfrontationer med folk jeg elsker.
 • Jeg prøver virkelig at gøre mit bedste som menneske – sammenhængende med dét, er jeg også meget selvretfærdig og jeg mener ofte selv, at jeg har gjort hvad jeg kunne/mit bedste, selvom jeg måske kunne have handlet bedre.
 • Jeg er et menneske fyldt med kærlighed til andre mennesker, dyr og vores planet.
 • Jeg dømmer folk der ikke har et åbent sind og ikke er interesseret i nye perspektiver.
 • Jeg er kreativ. Jeg elsker at tegne og synge – og ja, selvsagt, at skrive.
 • Jeg ved ikke om jeg er ekstrovært eller introvært.
 • Jeg er okay. Der er plads til mig i denne verden, ligesom der også er plads til dig.
 • Jeg er god til at skabe relationer, jeg knytter mig hurtigt til folk og har svært ved at gennemskue hvis folk er falske/dårlige for mig.

Det her er et uddrag af den jeg er, lige nu. Det er en blandet landhandel og listen er i virkeligheden mest til mig selv. Så jeg kan læse den, og se hvem jeg er, eller hvem jeg var. Eksistentialisme .. ja, det er en stor mundfuld.

Nu vil jeg rigtig, rigtig gerne høre fra dig i kommentarfeltet: hvem er du?
Skriv nogle punkter; det er ligegyldigt hvad det er, bare det er en del af dig. Skriv lige hvad der falder dig ind.

Læs eller genlæs: 10 gode ting ved at have angst

❤A

4 kommentarer

 • Lisette

  Jeg er meget glad for dine indlæg! Synes dine personlinge indlæg er spændende og inspirerende! Jeg er en person der godt kan lide at dele meget personlige ting ud af mig selv, men kun til dem jeg kender godt. Jeg er introvert, og har ikke brug for mange personer i mit liv, men dem jeg har værdsætter jeg rigtig meget. I min alder af 22, tænker jeg meget på for tiden at jeg skal få ting til at give mig overskud, og glæde. Men jeg er en overtænker, og jeg har altid argumenter for og i mod forskellige ting, så valg for mig er sommetider svære. Selvom jeg er introvert, kan jeg godt lide at fortælle om hvad jeg oplever, og mine tanker. Derfor har jeg faktisk startet mig en blog for et par måneder siden. Jeg fortæller bl.a. om min hverdag med en kæreste der er udrejst halvdelen af året. Det ville betyde utrolig meget hvis du ville gå ind og se hvad jeg er for en snegl 😀 (lisette-loci)
  Der er mange ting jeg føler jeg har tilfælles med dig! Og du virker rigtig skøn.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Ih tusind tak for din kommentar! Hvor er det dog skønt at lære dig lidt bedre at kende. Din blog er desuden super fin, har lige været inde og lure lidt.
   Jeg tror også tit at begrebet introvært bliver mistolket lidt, for selvom man er introvært, kan man jo sagtens have lyst til at fortælle om sig selv og sine tanker – måske bare ikke til de store forsamlinger, men så er det jo rigtig godt at du har startet din blog <3
   KNUS!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Rigtig godt indlæg ❤️ Lidt om mig: Jeg vil også beskrive mig selv som følsom. Jeg reagerer meget på den stemning, der er omkring mig, og jeg bruger meget energi på at rumme andre mennesker. Det skal forstås på den måde, at jeg ret “nemt” kan aflæse, hvordan andre har det, og at jeg hele tiden forsøger at tilpasse mig dette. Jeg er typen, der reder trådende ud, når andre mistolker hinanden, og jeg kan altid anskue ting fra 117 perspektiver. Det er på mange måder en styrke, men det kan også betyde, at jeg har svært ved at mærke, hvad jeg egentlig vil. Er også alt for dårlig til at få sagt fra, når nogen går over min grænse. Jeg kan nemlig altid forklare, hvorfor de har handlet på en given måde, og derfor “tilgiver” jeg meget hurtigt. Mange gange er jeg nok blevet trådt over tæerne, uden vedkommende, der gjorde det, har fået det at vide… Og lige ang. dit sidste punkt! Jeg har det fuldstændig modsat 🙈 Jeg knytter mig kun til meget få personer, og jeg har virkelig ikke behov for at have ret mange relationer. Er typen, der hele skoletiden havde én bedste veninde, som jeg var sammen med hele tiden. Nu har jeg haft en kæreste i 7 år, og han kan næsten udfylde mine behov for socialt samvær 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Af hjertet tak for din kommentar <3 Hvor er det dejligt at høre lidt om dig og jeg kan genkende flere af de ting du skriver. Samtidig er det virkelig sjovt hvor forskellige man kan være – for Dennis kan på ingen måde udfylde mit sociale behov – der tror jeg han er mere en mellem ting mellem du og jeg <3

   Stort knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plej din hud med masker