Monday Update #51

Jeg brækker mig over Sociale Medier

Hej piger,

Her til aften kommer der et lidt atypisk indlæg, på flere punkter. For det første er jeg jo selv storforbruger af sociale medier og på mange måder elsker jeg dem. For det andet plejer jeg ikke at lave negative indlæg, mine indlæg er enten positive eller sårbare og ærlige. Det her bliver også ærligt, men med lidt negativitet indover, for helt ærligt; Jeg er megatræt af sociale medier, i øjeblikket. Særligt Instagram.

Der er simpelthen så meget overfladiskhed på Instagram at det halve kunne være nok. Jeg savner ærlighed, ægte mennesker, samtaler, interessefællesskaber og et online univers, hvor gensidig meningsudveksling kan finde sted. Helt ærligt, det ville jo være fuldkommen ligegyldig at være blogger, hvis man ikke kunne indgå i samtaler med dem der følger med. Når jeg stiller jer spørgsmål her på bloggen, er det fordi jeg oprigtigt er nysgerrig på hvad I tænker om et bestemt emne eller hvad jeres inputs er, til det jeg udgiver. Jeg elsker at være i kontakt med jer. Jeg elsker det personlige, det sårbare og det menneskelige. Netop derfor er jeg så træt af det overfladiske på Instagram – jeg synes næsten det er blevet værre, det sidste stykke tid. Efterhånden handler det kun om at blive “berømt” på Instagram og ikke om at udgive meningsfyldt indhold. Meningsfyldt indhold kan i min optik være mange ting, det kan både være på det skriftlige plan, ved at åbne op og dele ud af ens menneskelighed, men det kan også være på det æstetiske plan; tag nogle anderledes billeder, rediger dine billeder på din egen måde, inspirer med din komposition og del gerne dine tanker bag billederne du udgiver.

Glem at vær som de andre, glem at være “noget” på de sociale medier, for du er meget mere end en eller anden lille app på din telefon, som vi som mennesker, af uransagelige årsager har givet, nærmest, overjordisk magt. Hvis du absolut skal være noget på de sociale medier – så vær dig selv. Det er virkelig det jeg prøver på (jeps, så får jeg også lige pudset min egen glorie).

Måske er jeg bare blevet gammel og sur (25 år er sgu ikke for sjov) og ellers er det måske fordi, at de sociale medier ikke skal tages så seriøst, som jeg tager dem. Jeg er hele tiden online – det er jeg fordi sociale medier er et del af mit arbejde som blogger, og måske skal jeg i virkeligheden bare blive bedre til at lægge mobilen fra mig og lade Instagram være.

Jeg føler at de sociale medier har stor del i den lille sammensmeltning jeg havde i sidste uge, fordi de konstant sætter krav, kræver opmærksomhed og stiller os til regnskab, overfor os selv – men særligt også overfor hinanden, fordi vi hele tiden har mulighed for at sammenligne os med hinanden. Jeg er bange for, at blive opfattet som overfladisk, fordi jeg er så meget tilstede på de sociale medier som jeg er. For jeg føler mig virkelig ikke som et overfladisk menneske. Jeg føler mig som det modsatte. Jeg føler mig nærværende, åbenhjertet, sårbar og meget mere – men er dette så selvmodsigende når jeg på den anden side elsker billeder, redigering, interaktionen og at finde nye spændende profiler, at følge?  Jeg synes det er svært at afgøre. Måske er det bare en del af dét at være menneske, at man rummer mange facetter og at det til tider kan være svært, at prøve at regne sig selv ud.

Når alt dette er sagt, vil jeg understrege, at jeg synes der er virkelig mange fantastiske mennesker at følge på Instagram, mennesker der udstråler god energi, mennesker der tør give lidt af sig selv, for at give mening til os andre. Der er virkelig mange seje blogpiger, der hver dag knokler for at lave inspirerende indhold. Og der er generelt meget positiv energi at hente. I sidste ende tror jeg at mit sure opstød handler om, at jeg skal være bedre til at skelne de sociale medier fra mig selv, slukke mobilen, være sammen med det jeg elsker og være til, nu og her – i stedet for altid at kigge ind i en skærm. Og så bruge Instagram til alt det gode, som jeg ELSKER dét medie for; interaktionen, inspirationen og meningsudvekslingen. Et lille højdepunkt for mig i hverdagen er, at dele mit daglige billede på Instagram, og det er jeg sikker på at det vil foresætte med at være, i meget lang tid.

Paradokset er stort, når en blogger brækker sig over de sociale medier.

Hvad synes I piger? Hvad synes DU, dig der læser med lige nu.
Kan du genkende nogle af mine tanker, hvad kan du lide at se på de sociale medier? Og hvad hænger dig ud af halsen?
Jeg vil så gerne høre fra dig.

Læs eller genlæs: At redigere sig tyndere

❤A

4 kommentarer

 • Kamilla

  Jeg slettede for 3-4 uger siden min Instagram. Har ikke savnet app’en et eneste sekund, og jeg har fået det noget bedre med mig selv. Bum, lort app!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Ej hvor spændende! Jeg tror aldrig jeg kommer til at slette appen, netop fordi jeg bruger det så meget i forbindelse med bloggen – men vil rigtig gerne prøve at sætte mig nogle begrænsninger for mit uhæmmede forbrug!
   KH. A 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Årh et skønt indlæg! Jeg er selv stor forbruger af Instagram og elsker at tage billeder og redigere. Men jeg synes også til tider jeg bliver helt magtesløs overfor det medie, for hvorfor tager jeg egentlig billeder, hvad vil jeg med det og ofte er det jo af mig selv jeg poster, er det fordi jeg er glad for mig selv? Næ ikke på den negative måde, men hvad Søren vil jeg med det – men så igen elsker det, og elsker at blive inspireret af andre. Så ja, modsigende? Måske, men det bare fedt at være obs på hvad sociale medier kan give en af positivitet/negativitet og hvad ens tilstedeværelse kan give. 🙂 knus:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Jeg tror virkelig du har ret i, at så længe man er er bevidst om sit eget forbrug, så er er man et langt stykke. Så længe man ikke bare forbruger i blinde og ikke stiller sig kritisk overfor de sociale medier. Og hvor er jeg dog glad for at du kan lide indlægget, TAK!

   Knus, A!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #51