26 ting jeg har lært på 26 år

Det er ikke gratis at ..

.. Udfordre sin angst.

Hej piger,

Som jeg fortalte på Insta-story i sidste uge, så talte jeg til Kulturnatten. Dét var en vild oplevelse på mange niveauer. Jeg blev spurgt om jeg ville deltage i et interview på en scene hos Nordisk Ministerråd angående dét at være blogger. Fokus for mit vedkommende var at snakke om den måde jeg blogger på, altså åbent og ærligt.

Jeg var virkelig stolt over, at jeg var blevet spurgt om dette og jeg ser det som et kæmpe skulderklap og en anderkendelse af det jeg laver. Så jeg var ikke i tvivl om at jeg ville takke ja. Jeg synes desuden det er fedt at tale foran folk. Jeg har holdt oplæg for 300 mennesker på universitetet, jeg har optrådt med teater og jeg har sunget solo et hav af gange, og dét kick jeg får af det, elsker jeg. Men pludselig slog min angst ned i mig, som et lyn fra en klar himmel – kan det være farligt? Kan der ske en ulykke? Hvordan er sikkerheden til Kulturnatten? Alle disse tanker vrimlede rundt og blev mere og mere ekstreme – jeg kunne slet ikke være i det og jeg fik lyst til at sige nej. Jeg snakkede med flere af mine veninder, min familie og Dennis om situationen. Alle forsikrede mig om, at det ikke var farligt – men det var ligemeget, min angst havde besluttet sig for, at det var farligt eller at det i hvert fald ville blive farligt for mig.

Med kyndig rådgivning fra nære personer i mit liv, valgte jeg at trodse angsten og takke ja, men da fredagen kom, fortrød jeg noget så inderligt. Angsten var så stor og overvældende, jeg havde flere angstanfald, jeg kunne ikke trække vejret og jeg græd uhæmmet. Men jeg gjorde det – jeg gjorde det virkelig!! Jeg tog et skridt ad gangen, jeg kom op på scenen og hvis jeg må sige det selv, så gjorde jeg det rigtig godt! Jeg er i hvert fald virkelig stolt af min præstation og af at jeg ikke lyttede til angsten, selvom hele min krop og nervesystem skreg af panik.

Måske sidder du og læser det her og tænker; “nå, det er da ikke så slemt,overdriver hun ikke? Hun kunne jo bare have ladet være – og lad da være med at gør så stort et nummer ud af dét”.

Men jeg styrer ikke hvad der trigger min angst – og jeg er ikke herre over hvilket omfang den kommer i. Sagen er den, at angsten er en del af mig og det er uendeligt belastende, men sådan er dét.

Jeg er virkelig glad og stolt over at jeg trodsede angsten og katastrofe tankerne, selvom det virkelig var svært og jeg ikke troede, at jeg kunne komme igennem fredagen. Det beviser for mig at angsten ikke taler sandt og at jeg er stærkere end den.

Sådan en omgang udfordring af angsten er som sagt ikke gratis – og jeg har i weekenden og starten af denne uge kæmpet med gamle tanker. Jeg har det dog allerede meget, meget bedre; det har jeg, fordi jeg ved at angst bare er angst og at det er helt naturligt at mit nervesystem reagerer efter en uges overbelastning.

Så det er bare status på mig, og hvor jeg står lige nu. Jeg har en uge fyldt med arbejde, så jeg er nok først tilbage med et indlæg lørdag/søndag. Jeg ved ikke om indlægget giver mening – jeg føler bare at jeg har brug for at fortælle jer hvor jeg står lige nu og hvad det er jeg går igennem, i stedet for at lave den sædvanlige mandags opdatering, som jeg ellers havde lovet.

Jeg tænker desuden at jeg vil lave et indlæg om hvad man kan gøre, når man er i angsten, for at udholde den; for sindet er selvregulerende, men det er bare forfærdeligt hårdt at udholde angsten. Kunne der være stemning for det?

Læs eller genlæs: Derfor fik jeg angst #1

Billedet er fra søndag. Taget to dage efter jeg sad på scenen og trodsede angsten. Jeg er træt, men min krop sitrer og angsten ulmer. Jeg tænker katastrofe tanker, men jeg formår alligevel at trække vejret og været tilstede, sammen med min dejlige veninde. Drikke kakao og få taget et billede. Sådan er livet nok bare.

❤A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

26 ting jeg har lært på 26 år