Status på bryllup part 2

Du har altid ret til dine følelser

Hej skønne jer,

I dag skal vi snakke lidt om dét at være et menneske, der mærker sin følelser meget og generelt er meget i kontakt med dem. Det kommer nok ikke bag på jer, når jeg siger, at jeg generelt befinder mig meget i mine følelser; og det har jeg altid gjort. Jeg tror virkelig, at der er forskel på, hvor meget man er i kontakt med og mærker sine følelser. Jeg ved f.eks. at Dennis er meget mere stabil i sit følelsesliv og i sit sind, end jeg er.

Der er både fordele og ulemper ved virkelig at være tilstede i sine følelser; fordelene er åbenlyse – alle de gode følelser mærker jeg intenst. Hvis jeg vågner til fuglekvidder kan jeg få sommerfugle i maven, hvis min makeup er god bliver jeg nærmest høj – der skal ikke mere end en god sang til, at gøre mig glad – jeg mærker ofte kærlighed og taknemmelighed i livet og til de mennesker der er omkring mig. Alt dette er jo skønt, og måske også lidt rosenrødt, men der er selvfølgelig også ulemperne; for alle de mørke følelser mærker jeg virkelig også, dybtfølt. Og der skal ikke meget til at slå mig ud af kurs.

Hvis jeg får en negativ kommentar fra en af mine nære mennesker, tager jeg det ekstremt tungt. Det gør jeg også med negativ feedback på bloggen eller Instagram. Jeg synes ikke at grov humor er det sjoveste, hvis jeg ikke er på toppen. Jeg bliver virkelig hurtigt bange for, om jeg gør noget forkert, jeg tvivler meget på mig selv og mit eget værd – og jeg bliver meget hurtigt ked af det og overvældet.

Egenligt har jeg affundet mig med, at dét er sådan jeg er. Jeg kender mange andre mennesker der har det på samme måde som mig; som bare er lidt mere i deres følelser end gennemsnittet – og som sagt medfører det både positive og negative sider. Det jeg gerne vil sige med dette indlæg er, at det altid er i orden, at mærke sine følelser og der er ikke noget galt med dig, fordi du f.eks. bliver hurtigere ked af det, end andre.

Jeg kan huske mange situationer i mit liv, hvor jeg har følt at der ikke var plads til mig og mine følelser – hvor jeg har følt mig som en belastning eller for meget. Hvor jeg har følt mig forkert, fordi jeg nu endnu engang blev ked af det. Fordi det nu igen var mig, der skulle have særbehandling eller tages hensyn til. Og det er helt klart, fordi vi har skabt et samfund hvor vi hele tiden skal være ordenlige – vi skal kunne klare alt, vi skal kunne tåle kritik og vi skal følge med det tempo som andre sætter for dagen. Og det er bare ikke altid, at man kan det, som menneske.

Læs eller genlæs: Det er på mode at have angst 

Jeg stemmer for, at man har lov til at være ked af det, man har lov til at græde – man har ret til at reagere på sine følelser og fortælle andre, hvad der sker inde i en nu og her. Du har altid, altid, altid ret til dine følelser. Dét du føler er vigtigt og du er vigtig. Du må aldrig lade nogle fortælle dig, at du skal tage dig sammen eller “lade være med at være så pivet/følsom/sensitiv”. Du er dig og du er præcis som det skal være.

Jeg håber indlægget giver mening – egenligt er det bare ment som en kærlig reminder om, at det er fuldkommen i orden, at være et følsomt menneske. Det gør dig ikke overdramatisk eller til en belastning; det gør dig, til dig – og det er en gave.

Det var alt hvad jeg havde på hjertet denne lørdag.
Jeg sender kærlighed til jer alle; både de følsomme og de mere hårdføre, I er alle fantastiske.
A

2 kommentarer

  • Benjamin

    Har selv, desværre, haft angst. Det er bare ikke særlig sjovt. Tak for at dele

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på bryllup part 2