Monday Update #78

Lugter jeg af sved?

[Reklame for Rexona]

Hej skønneste jer,

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste der oplever det her – det håber jeg ikke?? – men med alderen er jeg begyndt at lugte mere af sved. Jeg lugtede helt klart mest af sved i mine teenage år. I de senere teenage år blev det mindre, men nu, i midten af 20’erne, er det som om, at det er taget til igen. Jeg ved ikke helt hvad det er, om det evt. er noget hormonelt når man er i sine midt-20’er eller om det er noget der stille og roligt er taget til, fordi jeg ikke er på p-piller? Har btw. ikke været på p-piller i over 5 år nu, det fortjener et helt indlæg for sig.

Jeg vil gerne understrege, at det ikke er fordi jeg stinker af sved (det tror jeg i hvert fald ikke!?), men jeg kan sagtens have dage hvor jeg er bange for at løfte armene op, fordi jeg ikke vil skræmme dem omkring mig væk. En del af min faste morgen rutine er, at vaske mig under armene og tage deo på. Jeg går aldrig i bad om morgenen – det har jeg simpelthen ikke tid til. Og de morgener hvor jeg lige snoozer en gang for meget, så sker det altså, at jeg ikke lige når at få min deo på – og det er så gerne de samme dage, hvor mine arme er klistret ned langs siderne. Og dét er bare ikke en rar følelse. Jeg går meget i, at have det godt i min krop og at hvile i mig selv, som den jeg er – men jeg kan virkelig blive ubehageligt selvbevidst hvis jeg fornemmer, at jeg lugter af sved; det lægger en dæmper på min adfærd og det bryder jeg mig virkelig ikke om. Og igen, please, sig at jeg ikke er den eneste der kan glemme at tage deo på inden jeg skal ud af døren?

Jeg har i mange år været rigtig glad for Rexonas deodoranter. Og jeg har brugt en masse forskellige varianter fra dem, gennem årene, for jeg synes sgu de virker! (Ja, undskyld mit franske). Og derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg gerne ville lave et samarbejde med Rexona, for det er nogle produkter jeg kan stå inde for og gladeligt bruger.

Læs eller genlæs: Ren hud til brylluppet

I dag har vi lidt forskelligt på programmet og jeg vil gerne præsentere jer for fire af deres forskellige deodoranter.

Til venstre på billedet ser I Rexonas Crème Stick Maximum Protection Confidence. Det er en deodorant i cremeformular, hvilket gør det silkeblød at påføre. Den har en frisk duft og indeholder ekstra fugtgivende ingredienser og er derved nænsom nok til, at du kan anvende den på din hud f.eks. hver morgen.

Til højre ser I deres Spray Motionsense™ Aloe Vera – det er en let og frisk duft, som giver en dejlig, afkølende følelse. Og jo mere du bevæger dig når du har den på, jo mere beskyttelse får du. Derfor er jeg glad for at tage den på inden jeg skal til yoga, så jeg kan stå i diverse figurer, uden at skulle lugte til mit eget armsved.

Den øverste deo på dette billede er deres Roll-on Motionsense™ Biorythm, som har en skøn blomsterduft. Den er en del af deres Motionsenseserie, som netop har den effekt, at jo mere du bevæger dig, jo mere beskyttelse får du.

Nederst i billedet ser I deres Roll-on Maximum Protection Clean Scent, som er en ren, frisk duft med æble, rose og jasmin. Denne er ligeledes en oplagt hverdags deodorant, da den er nænsom nok til at bruge på daglig basis.

Derudover er jeg nødt til at rose Rexonas hjemmeside; de har virkelig mange brugbare informationer om sved og du kan blive klogere på hvorfor kroppen reagerer som den gør, når du sveder. De har f.eks. en artikel om koldsved og svimmelhed – eller denne om angst og sved, som jeg læste med stor nysgerrighed, da jeg jo selv kæmper med angst. Artiklen tager udgangspunkt i stres, og jeg synes virkelig det var interessant læsning for mig. Måske du også kan få gavn af artiklen hvis du er en sensitiv person, der har tendens til at få tankermylder/følelsen af stres (som ikke er det samme som diagnosen stres!) om aftenen.

Jeg håber at I har en magisk onsdag.
A

2 kommentarer

 • Karoline

  Jeg er ikke ekspert på det her område, men så vidt jeg ved, er det ikke “svedvæsken”, der lugter, men derimod stammer lugten fra de bakterier, der kommer i kontakt med sveden. Så helt logisk skal man vel tænke over, hvad man påfører huden under armene. Både i form af deo, men jeg tænker også på tøj. Jeg går personligt selv efter tøj i bomuld/uld, da huden bedre kan “ånde” gennem disse naturlige materialer sammenlignet med plastikprodukter (nylon, polyester, akryl, mv.) 😊Og så skal ens tøj selvfølgelig vaskes efter behov 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Uuuuh, jeg er rigtig slem til at gå plastik-tøj! Det skal jeg helt klart tænke over 😉

   Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #78