Monday Update #80

5 ting jeg aldrig gør igen

Hej skønneste jer,

Idéen til det her indlæg kom en aften, inden jeg skulle sove; hvor jeg lå og tænkte på, hvor mange “dumme” ting jeg har gjort i mit liv. Det ledte mig til at tænkte på, at intet er så dumt, at det ikke er godt for noget; for hvis det ikke har bidraget aktivt med noget positivt i dit liv, så har det i det mindste givet dig en læring med på vejen; og dét der med at lære og erfare er nok noget af det vigtigeste for, at vi kan udvikle os som mennesker.

Så derfor ville jeg dele de her fem erfaringer med jer; nogle mere seriøse end andre. Disse fem ting vil jeg gøre mit for, at undgå at gøre igen.

5 ting jeg aldrig gør igen

  1. At tælle kalorie: Uha, i stortset hele min gymnasietid og i starten af min tid på uni, talte jeg kalorier. Jeg havde en app, hvor jeg løbende kunne notere hvad jeg spiste. Jeg havde sat et maximum på mit kalorieindtag, så jeg vidste, at jeg ikke oversteg det antal kalorier, som var anbefalet til kvinder. Det førte til, at jeg havde et ekstremt fokus på mad og hvad jeg indtog – og jeg kunne føle mig fuldkommen presset, hvis nogen prøvede at få mig til f.eks. at spise slik i hverdagen. Det kunne have udviklet sig til en spiseforstyrrelse; det gjorde det heldigvis ikke. Men hold nu op, jeg har godt nok aldrig tænkt mig at tælle kalorier igen. Dengang skrev jeg endda et indlæg om det og fortalte hvor glad jeg var for det; for det følte jeg jo, at jeg var. Jeg er virkelig blevet klogere siden da. Da jeg talte kalorier, trænede jeg også 5 gange om ugen, det skal jeg virkelig aldrig gøre igen.
  2. At sige ja til samarbejder, som ikke er 100% gennemtænkt: Nu har jeg blogget siden 2011, jeg var 19 år da jeg startede. Jeg har indgået min fair share af samarbejder – og set i bakspejlet, har alle ikke været lige gode. Nogle gange har det været økonomien der ikke har været i orden for mig; jeg har hoppet og danset for brands, for en slik. Andre gange har det måske været et samarbejdet, jeg ikke havde mig selv 100% med i. Det husker jeg tydeligt fra mine helt spæde blog-år. Nu sørger jeg altid for at have mig selv 100% med –  særligt for min egen skyld; der er ikke noget ved, at lave et samarbejde og så have ondt i maven over det. Jeg kan tydeligt huske, at jeg i starten af min blogtid blev beæret og lidt forblændet af, at der rent faktisk var nogen der ville arbejde sammen med mig. Nu siger jeg nej, hvis det føles forkert. Vil I evt. havde et helt indlæg om det her? Jeg synes faktisk, at det er et ret interessant emne.
  3. Drikke kaffe der er brændt på: Undskyld mig, men der er godt nok mange kaffesteder her i København, der ikke er gode til at lave kaffe på plantemælk; den bliver brændt og bitter – og nu har jeg fået nok. Jeg vil ikke drikke brændt kaffe, så jeg øver mig i at klage over det. Selvom jeg ikke er stor fan af at klage; men man betaler jo dyre domme for sin kaffe!
  4. Lade være med at sortere skrald ud af ren dovenskab: Siden oktober 2018, har jeg ikke sorteret mit skrald. Det er simpelthen for dårligt; og det stopper fra dags dato. Jeg bekymrer mig meget om miljøet, men det er sgu for plat at tænke tankerne og ikke handle, alle de steder man kan.
  5. Holde min mening tilbage, for den gode stemnings skyld: Okay, det her kan jeg nok ikke holde helt – for jeg er konfliktsky af natur, i hvert fald når jeg ikke er 100% tryg. Der er mange gange jeg holder min mening inde ang. kost, miljø eller feminisme, fordi jeg ikke vil træde nogen over tæerne; men det vil jeg virkelig øve mig i at lade være med. Jeg skal virkelig blive bedre til, at sige min mening.

Læs eller genlæs: 10 ting jeg skal blive bedre til (fra marts 2018)

Er der nogle af tingene du kan genkende?
Eller har du nogle helt andre ting, du gerne vil undgå at gøre?
Del rigtig gerne dine tanker med mig i kommentarfeltet.
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #80