Monday Update #81

Kvinde, det er ikke en konkurrence

Kære, skønne jer,

Der er ingen tvivl om, at vi er flest kvinder i det lille fællesskab, som tager afsæt i mine sociale medier. Der er en klar overvægt at kvinder, som følger mig på Instagram og i og med, at jeg selv er kvinde, så føler jeg selvfølgelig en form for tilknytning til andre kvinder. Jeg interagerer med skønne kvinder dagligt, gennem mine sociale medier. Mit liv vrimler med vidunderlige kvinder – og generelt føler jeg, at jeg oplever en skøn søstersolidaritet og en tendens til, at man som kvinder løfter hinanden op. Jeg oplever dog også, at det ikke er den opfattelse og oplevelse alle har. Udtrykket Kvinde er kvinde værst er ikke et udtryk der er dukket op, ud af det blå. Jeg hører fortællinger fra andre kvinder, som tager afsæt en en form for konkurrence.

Dette indlæg er ment som en tankestrøm og en opfordring til os alle, om at se det gode i andre og ikke mindst om at unde andre, dét gode der sker for dem.

Skønhed er ikke en værdi – eller en konkurrence

Dét første punkt jeg har lyst til at vende er skønhed. For selvom skønhed jo ikke burde være en værdi i sig selv, så er dét det. At være et smukt menneske (her defineret ud fra hvad vi i vores kultur opfatter som værende skønt/smukt) har man privilegier, som mindre smukke mennesker ikke har. Hvorfor? Det er svært at svare på, og det er heller ikke fordi jeg har et svar – men et godt bud er, at vi er opvokset med at skønhed belønnes. Et standard kompliment er: “Hvor ser du bare godt ud i dag”, hvorfor bruges det fremfor: “Hvor er du bare godt selskab” eller lignende? Igennem reklamer, film, TV og de sociale medier, ser vi konstant smukke mennesker og vi bilder os selv ind, at skønhed er en værdi – men det er det ikke, det er kun et åndsvagt menneskeskabt ideal. Fordi skønhed anses som en værdi i vores samfund, er det også noget mange af os stræber efter at være – inklusiv mig selv.

Nå, men når det kommer til dét at være kvinde, oplever jeg, at vi er utroligt gode til at sammenligne os med andre – særligt når det drejer sig om skønhed/udseende. Forstået på den måde, at hvis man ser en kvinde der f.eks. har nogle flotte læber, som man synes er flottere end sine egne, så bliver man misundelig eller irriteret over, at man ikke har de samme flotte læber. Dét er en mærkelig og forskruet mentalitet. Jeg faldt engang over dette citat, som jeg ofte tænker på:

“The presence of another woman’s beauty is not the absence of yours.”

Og det er simpelthen så sandt. At en kvinde er smuk, tager ikke noget fra din skønhed. Det er usammenligneligt og har intet med hinanden at gøre. Dét er ikke en konkurrence, det handler ikke om at være smukkere end andre – eller om andre er smukkere end dig. I det hele taget handler livet slet ikke om at være smuk. Det handler om at være et godt menneske og at bidrage med noget godt, til vores fælles verden.

Læs eller genlæs: Astrologi for begyndere

Der er ikke begrænsede mængder succes

Ligesom der ikke er begrænsede mængder skønhed, er der heller ikke begrænsede mængder succes eller kærlighed. Livet er ikke et nulsumsspil. At nogen er smukke, tager ikke noget fra dig. At nogen er elsket, tager ikke noget fra dig. Og at nogen har succes, tager ikke noget fra dig.

Hvis din veninde eller bekendte får et mega fedt job, en kæreste eller en fed lejlighed, betyder det ikke, at gode ting ikke også kan, og vil, ske for dig. I stedet for at se det som, at du taber noget på at det går godt for andre, så glæd dig på deres vejen og vid, at der er nok til os alle.

Jeg tror stærkt på, at vi alle, er på vores unikke rejse gennem livet. Bare fordi en anden oplever succes eller fremgang, betyder det ikke at du vil få mindre succes eller at du ikke vil opleve fremgang. Alt handler om mindset; hvis du ser livet som en konkurrence, så bliver det en konkurrence. Hvis du ser livet, som være en unik rejse for os alle – så bliver det sådan.

God energi avler ..?

.. god energi. Dét jeg gerne vil sige med det her, noget lange, indlæg er at hvis vi alle sender god energi ud i verdenen, så bliver tilværelsen bedre. Hvis vi alle aktivt hylder hinanden, hjælper hinanden, løfter hinanden op og fylder hinanden med kærlighed, så vil vi bidrage til et positivt fællesskab. Hvor kvinder støtter kvinder – og mænd – og alle køn.

Kærlighed starter indefra; start med at elsk der selv, find ro og kærlighed til det magiske og vigtige menneske du er; og send derfra din kærlighed ud til verdenen.

Jeg håber indlægget har givet mening.
Pointen er blot, at intet er en konkurrence – og alt er love.
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #81