Shop med Dennis og jeg

Sådan kommer du i gang med at meditere

Hej skønneste jer,

I dag skal vi snakke om meditation; det er et emne jeg har berørt af flere omgange her på bloggen.

Mine bedste tips til, at starte med at meditere, finder I under billedet. Til dem der gider læse, kommer først lidt historie om min erfaring med meditation.

Meditation startede for mig, som lidt af et tilfælde. I halvandet år, før jeg startede til psykolog, bragede min angst afsted. Da jeg ikke havde fået hjælp til at håndtere min tanker og generelt slet ikke vidste hvad jeg skulle gøre af mig selv, havde jeg virkelig svært ved at sove. En sen aften, i ren og skær afmagt, google jeg sleep meditation og fandt sådan en sove-meditation på youtube, og den hjalp. Jeg faldt i søvn og sov natten ud. Dét var en kæmpe gave på det tidspunkt. En hel nats søvn er generelt en kæmpe gave.

Nå, men derefter brugte jeg søvnmeditationer, næsten hver nat. Jeg var stor fan af denne. Efter jeg havde gjort dette noget tid, blev jeg meget nysgerrig på meditation. Når det kunne få mig til at sove, måtte der jo være noget om snakken – det måtte være godt, for et eller andet. Jeg prøvede at gøre det til en fast del af min hverdag, ved at sætte regler for, hvor ofte jeg skulle meditere – dét virkede ikke. Meditation er noget man, i min optik, skal gøre når man har brug for det. Dét skal være en positiv handling og ikke en sur pligt.

Jeg brugte særligt youtube til at finde guidede meditationer, men de meditationer man kan finde på youtube er ofte meget spirituelle. Særligt i deres lydbilleder – og jeg synes faktisk, det bliver lidt for hokus-pokus-agtigt til mig. Havde I nogensinde troet, at den sætning skulle komme fra mig? Nej vel?

Nå, men i starten af 2018 var et af mine nytårsforsæt at meditere hver dag, hele året. Jeg mener, at jeg kom op på 98 dage i streg; men tænk engang, dét endte med at blive en sur pligt for mig. Men 98 dage er jo også en slags tid, og selvsagt 98 gennemførte meditationer + det løse før og siden. Til at meditere brugte jeg appen Headspace; den koster penge. Jeg giver 750 for et år, mener jeg. Jeg har nu brugt den i to år – og selvom jeg langt fra bruger den hver dag, så synes jeg den er alle pengene værd, da det er en utrolig god app. Jeg mener der er 10 gratis meditationer derinde, så man lige kan prøve det af, inden min tilmelder sig. Og der er forskellige former for abonnementer. Headspace er en app, der tager meditation ned i øjenhøjde. Den gør meditation ukompliceret og forklarer hvad essensen af meditation egenligt er; nemlig, at vores tanker bare er tanker. De er som skyer, der svæver forbi – eller som biler, der suser forbi på vejen. Nogle gange er der mange biler og trafikprop og kaos, og andre gange kører de roligt forbi. Tricket er, at blive siddende på siden af vejen og observere bilerne, i stedet for at hoppe ud på kørebanen og prøve at stoppe bilerne. På samme måde, skal vi lære, at lade vores tanker passere forbi, uden at vi går ind i dem og vil forholde os til dem.

Sådan kommer du igang med at meditere

  1. Pak forestillingerne væk: Hvad sker der egenligt når man mediterer? Forsvinder man hen i en anden verden, glemmer man tid og sted – er man fuldkommen i zen? Nogle gange ja, andre gange nej. I min optik, så kan du allerede meditere; du skal bare sætte dig ned med en guidet meditation og så prøve. Det er ikke svært – du skal blot give dit sind plads til at være hvor det er, lige nu. Jeg vil medgive, at det kan virke svært at meditere, når man slet ikke kender til det – men jeg lover, at det ikke er svært. Det er bare noget andet, end hvad man “normalt” giver sig til.
  2. Hent Headspace: eller find videoer på youtube som du godt kan lide – og tryk play. Så simpelt et det. Jeg vild klart anbefale dig headspace, da den er utrolig jordnær og pædagogisk i sin formidling. Det er klart gennem dén, at jeg har mine bedste meditationer.
  3. Gør det, når du har lyst: Igen, lad være med at gør det til en sur pligt, som undertegnede gjorde.
  4. Tillad dig selv at blive frustreret: Jeg bliver utroligt frustreret, når jeg ikke kan give mig hen eller ikke føler at jeg kommer dybt nok ind i meditationen – men med tiden har jeg lært, at hver meditation er forskellig. Nogle gange flyver tankerne rundt og omverdenen forstyrrer nonstop. Andre gange forsvinder jeg hen i min egen verden. Begge dele er okay – og begge dele er en del af min rejse. Giv alle følelserne plads. Du gør det uden tvivl, rigtig godt!

Skriv endelig, hvis I har nogle spørgsmål til emnet.
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shop med Dennis og jeg