Monday Update #83

#Solskin i mit sind

Hej skønne og søde jer,

I dag tænkte jeg, at jeg ville bruge et indlæg på at uddybe konceptet og hashtagget jeg har skabt, som er: #solskinimitsind.

Solskin i mit sind, er et udtryk jeg længe har brugt, når jeg har været glad. Jeg har mest brugt det inde i mit hoved, kender I det? Jeg plejer at tænke “solskin i min stue og solskin i mit sind”, når jeg er i et øjeblik hvor jeg er glad og rolig. Jeg ved ikke hvor jeg har det fra – måske er det noget jeg har hørt engang. Jeg prøvede derfor lige at google det og jeg kan se, at netop disse to sætninger optræder i digtet: Morgen af Niels Anesen, i bogen Poemest magt.

Jeg genkender ikke digtet, som et jeg har læst – men jeg kan forestille mig, at jeg er stødt på det i løbet af min uddannelse, og at de to sætninger har sat sig fast – bare fordi de er så fine og smukke. Men jeg er virkelig ikke sikker, det kan også være noget jeg selv har fundet på. NÅ! Nu til selve konceptets kerne.

#solskinimitsind begyndte jeg at bruge som hashtag sidste sommer. Jeg brugte det, som jeg har brugt det i mine tanker – når jeg har oplevet noget godt. Noget der gør mig glad, giver mig ro eller noget som minder mig om, at lysere tider altid venter.

Jeg kan rigtig godt lide ordlyden af udtrykket. Det gør mig glad og minder mig om gode ting. Jeg følger selv en masse seje kvinder på Instagram, og flere af dem har skabt deres egne koncepter og hashtags. Og dette er klart inspirationen for mig, for at skabe dette hashtag.

Dét jeg gerne vil skabe, med min online tilstedeværelse er et lille rum på internettet hvor der er plads til dig. Hvor der er ro, hvor der er kærlighed og mildhed – hvor der måske også er et par grin. Det jeg allerhelst vil, er at forsikre dig om, at du er god nok præcis som du er. Det er blandt andet derfor jeg selv sætter ord på mine usikkerheder, det er derfor jeg blotter mig selv følelsesmæssigt, det er derfor jeg fortæller jeg går til psykolog, det er derfor jeg inddrager jer i mine tanker, i min sorg og i mit liv – så I har et menneske at spejle jer i. For jeg ved selv, hvor vigtigt det er for mig, at kunne spejle mig i andre.

Selve idéen

Selve idéen med hashtagget #solskinimitsind er, at vi alle kan dele de øjeblikke hvor vi har solskin i vores sind. Der er ingen regler for hvornår følelsen af solskin i dit indre, rammer. Det kan være fordi du er omgivet af mennesker du elsker, det kan være fordi du har haft en rigtig god dag på jobbet, det kan være fordi din angst er dalet, det kan være fordi du har omfavnet din sorg, det kan være fordi det er en dårlig dag – men du ved, at bedre venter. Det er fuldkommen individuelt og alle sitationer er velkomne.

Det foregår således:

 • Tag et billede eller en story på Instagram og brug #solskinimitsind + tag mig @amaliebrohus (det er vigtigt I tagger mig, for ellers kan jeg ikke reposte på min story og hvis det er et opslag, ser jeg det som jeres samtykke til, at jeg deler).
 • Jeg resposter jeres opslag eller storys i min story, så vi sammen kan glædes over de gode og smukke ting livet har at byde på.
 • Jeg har lavet et højdepunkt på min profil som hedder; SOLSKINIMITSIND – så kan man kigge derind, hvis man har brug for at lysne sit indre.

Læs eller genlæs: Kvinde det er ikke en konkurrence

Jeg er simpelthen så glad for, at der allerede er flere af jer der har brugt #solskinimitsind og tagget mig – jeg håber at konceptet kan vokse sig stort og vi sammen kan lave et positivt fællesskab, hvor vi hylder det smukke, forvirrende og fortryllende liv. Hvor vi hylder hinanden. Løfter hinanden og støtter hinanden på vores individuelle rejser.

Jeg har overvejet om repost-dagen skal ligge en bestemt dag i ugen, eller om det skal gøre sporadisk, som på nuværende tidspunkt. Dét overvejer jeg stadig og giv mig endelig jeres besyv med; er det bedst hvis vi aftaler en fast dag hvor jeg deler jeres opslag eller er det bedre, at jeg bare deler som det kommer?

Og så vil jeg også rigtig gerne vide hvad I synes om konceptet rent generelt.
Jeg håber sådan I har lyst til at være med.

A

2 kommentarer

 • Super fedt initiativ! Jeg elsker når du deler stories som er tagget med dit hashtag 👌🏻 Må huske at bruge det, når jeg har en solskinsstund i mit liv næste gang 😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Ih, det er jeg simpelthen så glad for, at du siger søde Astrid <3
   Og tak for sidst, det er altid så skønt at se dig og Jon!

   Glæder mig til at se dit; #solskinimitsind

   God påske!

   Knus. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #83