Lad os tale om vores følelser - hele tiden

De bedste tips til at falde i søvn

Kæreste jer,

Efter vi er flyttet, har jeg oplevet at det er sværere for mig, at falde i søvn. Det er sværere for mig at finde ro og at sove dybt; jeg vågner i øjeblikket hver nat omkring kl. 04.00; hvilket er meget ulig mig – jeg ved, at det skyldes de nye omgivelser og at jeg ikke er faldet helt på plads i vores nye tilværelse og hjem endnu.

Jeg har dog en masse gode tips og tricks, både til at falde i søvn, og til at sove igennem. Listen er oprindeligt lavet i april 2018 og udgivet som dette indlæg. Indlægget du læser lige nu, er en opdateret version, med de råd jeg bruger, den dag i dag.

Som jeg også skrev dengang, er det virkelig nogle tips der virker. Det varierer hvad jeg bruger den pågældende aften, og hvis jeg virkelig ikke kan finde ro, gør jeg sgu det hele.

img_4365
 • Når jeg er har fjernet makeup og står på badeværelset, tager jeg 3-5 dråber af den fantastiske I Am Purified olie fra Noell Crystals i minde hænder, holder dem op for mit ansigt og tager nogle dybe indåndinger. Den giver mig den vildeste grunding og gør mig klar til at give slip på dagen.
 • Passionsblomst-te: nok det bedste, og mest effektive tip. Passionsblomst-te fungerer beroligene og afslappende både for krop og sind. Drik en kop, umiddelbart inden sengetid og du vil opleve hvordan du bliver træt. Teen kan også bruges hvis du har angst. Da min angst var værst drak jeg tre kopper dagligt; morgen, middag og aften. Normalt, når min angst er værst kan jeg ikke sove – men med denne te er det lykkedes mig at falde i søvn. Læs mere om teen her. Køb den i din lokale helsekost.
 • Weleda lavendelolie: Er kropsolie der fungerer aromatisk afslappende og beroliger dit sind – samtidig med at den fugter din krop. Den æteriske lavendelolie beroliger dit nervesystem og hjælper dig derved til at slappe og koble af. Jeg smører ét pump på mit bryst, lige inden jeg går i seng og tager mig tid til at indånde den skønne duft af lavendel. Hvis jeg har brug for lidt ekstra kærlighed tager jeg den med ind i sengen og smør den under mine fødder, med rolige cirkulærer bevægelser – jeg gør det med vilje, når jeg er i sengen, da ens fødder godt kan blive glatte af olien. Køb den her.
 • Apropos lavendel, så er jeg stor fan af lavendel som æterisk olie. Som oftes spredt ud i soveværelset af min elskede oildiffuser – og ellers med en ganske almindelig duftlampe. Lavendel er naturligt afslappende og virkelig et vidundermiddel til søvn.
 • Lampe med nedtælling: Dennis og jeg har et vækkeur i soveværelset, som er en lampe. Den kan desuden bruges som natlampe. Vi plejer at sætte nedtælling på et kvarter eller en halv time, så lyset roligt aftager og soveværelset bliver mørkt. Når lampen sættes på nedtælling simulerer den en solnedgang, hvilket virker beroligende på nervesystemet.  Find den her.
 • Podcast: Normalvis hører jeg podcast inden jeg skal sove. Jeg sætter nedtælling på, så den automatisk stopper efter 30 minutter. Jeg er dårlig til blot at ligge mig ned og sove, og for ikke at stimulere mit nervesystem med lys fra en computer eller telefon, er podcast vejen frem for mig.
 • Meditation: Emilie Melgaard har skabt den helt fantastiske meditation Tjugga – som henvender sig mest til børn, men bestemt også er til voksne. Lydbilledet i Tjugga er simplethen så beroligende, at jeg nærmest ikke kan forstå det. Det virker perfekt på min krop og sind, at blive fulgt ind i drømenes rige, af den søde og kærlige bjørn. Denne bruger jeg særligt, hvis jeg kan mærke, at min krop/sind ikke er klar til at finde ro og skal hjælpes ekstra på vej.

Derudover har jeg læst, at det er en fordel at skabe nogle kærlige rutiner for sig selv når man skal sove – for på den måde, at give kroppen og sindet en fast ramme at give slip på dagen i. Det er noget jeg gerne selv vil blive bedre til.

Jeg håber I kan bruge ovenstående tips.
Med ønske om en god nats søvn.
Kærligst, A.

2 kommentarer

 • Linet

  Hvordan sætter du nedtælling på podcasts?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   I podcast appen, er det den funktion der hedder: Vågeblus 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os tale om vores følelser - hele tiden