Refleksioner over 2019 og 2020

Tre spirituelle elementer du let kan inddrage i din hverdag

Kæreste jer,

Et nyt år folder sig ud – og vi står her; helt åbne og sårbare – for hvad vil det nye år bringe? Hvad vil det bringe af varme og glæde – og hvad vil de bringer af smerte og sorg? Et nyt år kan virke overvældende – men, der er ingen der siger, at vi skal kunne overskue et helt år af gangen. Lad og tage en dag, et skridt, et øjeblik af gangen, og så vil livet udspille sig, præcis som det skal.

I dag vil jeg dele tre, helt simple, elementer du kun inddrage i din hverdag for at komme mere i kontakt med din spirituelle side og derved, mere i kontakt med dig selv. Jeg oplever, at når jeg får spørgsmål omkring spiritualitet, så går de ofte på hvordan – f.eks. “hvordan bruger jeg krystaller”, “hvordan bruger jeg salvie”, “hvordan bruger jeg gudinde kort” og lignende. Spørgsmålene kommer fra et virkelig fint sted; de kommer fra et sted hvor menneske ønsker at lære og forstå. Jeg vil dog, kærligt minde om, at du ikke behøver at stille spørgsmål til din egen spirituelle praksis; du har svarene inde i dig selv. Det der føles rigtig for dig, er rigtigt. Spiritualitet er ikke en religion – der er ingen regler eller dogmer du skal overholde. Spiritualitet er, som en klog kvinde engang sagde til mig; anerkendelsen af at du har en sjæl – alt andet er krymmel. Tak for disse ord, søde Jo.

Med disse ord i baghovedet vil jeg, til trods, gerne give nogle helt konkrete og håndgribelige tips til, hvordan du kan implementerer tre simple, spirituelle elementer i din hverdag. Læs med under billedet.

4 spirituelle hverdags ritualer

Okay, det blev til fire – for der sneg sig lige et bonus-punkt ind.

  • Rens dit hjem med hvid salvie. Når du begynder at se mod den spirituelle verden, vil du helt sikkert støde på begrebet ‘energi’. Det kan virke meget bredt og flyvsk – og det er det på sin vis også. Energier er nemlig omkring os hele tiden, det kan refererer til universets energier, din egen energi, andres energier eller et steds energi. Når du føler du tung og dvask, kan det være en rigtig god idé at rense din egen eller dit hjems energi. Når du renser energier, fjerner du uønskede energier og giver plads til at din egen, positive energi kan vokse og tage sin retmæssige plads. Dette er også særligt givtigt hvis du er flyttet ind i en ny bolig (som vi selv lige er). Til at rense energier, er hvid salvie helt fantastisk. Du renser således: åben døre og vinduer. Sæt ild til et bundt hvid salvie og pust ud, så det gløder. Rens først dig selv ved at føre røgen fra salvien rundt om din krop. Gå derefter rundt i det område du ønsker at rense. Du kan evt. synge eller nynne lyse toner, hvis det føles rigtig for dig. Sørg for at slukke salvien når du er færdig. Udover at være et spirituelt virke, er det bevist af hvid salvie efterlader et rum med 94% færre skadelige bakterier, end før man rensede det med røgen fra hvid salvie. Du kan derfor med fordel brænde hvid salvie af, i forbindelse med rengøring. Jeg køber min hvide salvie her.
  • Mediter regelmæssigt. At mediterer er en måde at skabe ro og forståelse for sindet. At mediterer behøver ikke være et ritual, med krystaller, røgelse og dæmpet belysning. Jeg mediterer som oftes i min seng, liggende, om morgenen, i mit nattøj. Meditation giver dig mulighed for at træne dit sind, til ikke at løbe med en hver tanke, der kommer forbi. Meditation giver dig mulighed for at mærke dig selv – og finde ro i dig selv. Det er en gave du kan give dig selv, og jeg tør godt love dig, at ud vil mærke forskel, hvis du gør det regelmæssigt. Jeg mediterer med appen Headspace. Den er alle pengene værd, jeg betaler for den én  gang årligt og i 2020, er det tredje år i træk jeg betaler for den.
  • Brug krystaller som støtte redskaber. Jeg ved det, jeg ved det. Jeg har talt om krystaller er milliard gange før, men nu får I den lige igen. Krystaller er energiredskaber, de kan støtte dig, i at være i den energi føler behov for. De kan tilføre ro, kærlighed og nærvær til din dagligdag, dit hjem, din søvn, dit arbejde – you name it. Det er ikke svært at bruger krystaller i sin hverdag, selvom der er mange der har det indtryk. Hvis du  er nysgerrig på emnet, kan du læse disse to indlæg: Derfor samler jeg på krystaller og Sådan starter du med at samle på krystaller.
  • Bonus: følg med månens faser. Månen er vidunderlig – det behøver ikke at være en spirituel betragtning – jeg tror, at vi mennesker, helt naturligt er draget af den mystiske måne, der lyser på den mørke nattehimmel. Månens faser, siges, at påvirke os mennesker – og særligt fuldmånen. Når det er fuldmåne oplever vi en ændring i energien her på jorden, den bliver intensiveret. Derfor er fuldmånen et rigtig godt tidspunkt at give slip på det der ikke længere gavner dig og byde de ting, som du virkelig holder af, inden for. Lyset fra den smukke fuldmåne kan desuden bruges til at lade dine energiredskaber op, såsom figurerer, krystaller og salvie. Stil dine energiredskaber i månelyset og lad dem suge energien til sig. Tænk på det således; når du f.eks. bruger dine krystaller i hverdagen, tager du deres energi – derfor kan de have gavn af at få ny energi fra månen. Prøv evt. at følg med i månens faser via en app, og begynd at læg mærke til, hvad du føler, i forbindelse med de forskellige faser. Jeg bruger den app der hedder: Måne.

Jeg håber I kan bruge disse kærlige tips – skriv endelig til mig, hvis du sidder inde med spørgsmål. Jeg vil svare efter bedste evne.
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Refleksioner over 2019 og 2020