En drøm

Den bedste start: Pandekager m. Chiagrød og bær

En lille opdatering på hudfronten: onsdag var jeg til hudlæge og fik et kosttilskud. Torsdag var jeg til diætist, hvor jeg fik lagt en kostplan og fik anbefalet nogle yderligere kosttilskud. Min kostplan går primært ud på at holde mit blodsikker stabilt og forsat at undgå mejeriprodukter. Det vil sige at jeg skal holde mig for hurtige kulhydrater, f.eks. dem der findes i havregryn. Nå, men jeg har med min kostplan fået nogle opskrifter med til min nye livsstil. En af disse er en opskrift på nogle super lette og lækre pandekager, som jeg har valgt at toppe med chiagrød og bær. Det er en helt fantastisk morgenmad, og det smager simpelthen så godt at man skulle tro at det var usundt! Det er den perfekte morgenmad til en hyggelig weekend-morgen.

IMG_1524

Bananpandekager m. Chiagrød og blåbær.

Indgredienser til 1 person:

 • ½ spiseske Chiafrø
 • ½ dl. Mandelmælk
 • 1 banan
 • 2 æg
 • Bær efter lyst
 • Steg gerne i fedtstof (1-2 tsk.)

Fremgangsmåde

 • Chiafrø sættes i blød, i mandelmælk aftenen før. Sættes i køleskabet.
 • Bananen moses og æg blandes i.
 • Steg ‘dejen’ på panden.
 • Top med chiagrød og bær.
 • Bon Appétit!

Skriv en kommentar

 • […] Min søster har på sin egen blog også skrevet om disse pandekager(hendes indlæg finder i lige her), men(!) med en ekstra tilføjelse som jeg simpelthen ikke kan stå for, det smager SÅ godt! Hun […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandi

  Nu har der altså været et par gange hvor du har sagt noget der er direkte forkert eller jeg er uenig med dig i når du snakker om kost, og nu må det altså være at jeg kommenterer på en usandhed der stikker i øjnene.
  Havregryn er ikke hurtige kulhydrater! Tjek det glykæmiske indeks, det er lavt = stabilt blodsukker, jeg ved ikke om du har hørt forkert hos diætisten og ellers er det en uheldig fejl at lave.
  Kan det tænkes at du forveksler det med alt det sukkerholdige morgenmad såsom cornflakes og lignende?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sandi 🙂

   Diætisten forklarede mig at havregryn, når de opvarmes, er hurtige kulhydrater. Jeg skriver egenligt bare det jeg har fået at vide, men det betyder selvfølgelig ikke at ny viden er uvelkommen. Tak for oplysningen.

   Mange hilsner, Amalie.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En drøm