Vind en SodaStream Power

“Det ville være mærkeligt hvis du ikke havde angst”

“Det ville være mærkeligt hvis du ikke havde angst” – sådan sagde en veninde til mig, da min angst var værst, i starten af året. Hun sagde til mig, at det da ville være utroligt, hvis jeg ikke havde fået det mindste ar på sjælen eller psyken, af at have mistet min mor, i en alder af 11 år.

Hun sagde det til mig, fordi jeg var ked af det og fordi jeg var frustreret over at min angst havde overvældet mig, endnu engang. Og der kom hendes ord, som en omfavnende og anerkende trøst. For de gav mening for mig. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har følt mig forkert og været uendelig sur på mig selv over alle de negative tanker, der har fået lov til at styre mit liv og mit mentale helbred. Jeg har skældt mig selv ud, i en uendelig indre dialog, over hvor dum jeg er, fordi jeg ikke bare kan lade være med at have angst og ikke bare kan lade være med, at være så bange for hvad fremtiden vil bringe.

Og da hun sagde de ord til mig, gik det op for mig at det virkelig ikke er mærkeligt, og at jeg skal stoppe med at skælde mig selv ud. For det er kun naturligt – hvis man har mistet en forældre, i en ung alder, til en forfærdelig sygdom, så vil det sætte ar på sjælen. Og det kan jeg ikke ændre på – men jeg må lære at acceptere den angst og arbejde aktivt på, at den skal være en mindre del af mit liv. Det ville jo helt ærligt være meget mere mærkeligt hvis jeg ikke havde fået angst, eller en anden efterreaktion på min mors død – hvis jeg slet ikke kunne mærke mig selv eller den dybe sorg, så havde der måske, netop været grund til bekymring.

Jeg skriver det her indlæg, fordi min venindes ord var en øjenåbner for mig. Og måske kan de også være dét for dig – hvis du går og slår dig selv oven i hovedet over dine psykiske udfordringer? Har du tænkt over, at det sikkert er ganske naturligt at du har dem? At det er fordi, du blot er et menneske som alle andre. Det er ikke fordi du er svag eller forkert – det er fordi du er et menneske. Et menneske med følelser. Vi mennesker kan ikke selv styre vores tanker – de opstår og forgår igen, præcis ligesom følelser. Og du er ikke forkert, hvis du tænker negative tanker eller bekymrer dig meget – tanker er bare tanker, de ændrer ikke på virkeligheden.

Jeg ved godt at alle andres situationer ikke kan sammenlignes med min – det er ikke alle der kan udpege en tydelig årsag til, at de kæmper med psyken. Men uanset hvad vil jeg bare minde dig om, at du ikke er forkert fordi du har psykiske udfordringer. Du er præcis som du skal være og der er altid hjælp at hente, så du kan få mere ro i dit sind.

Prøv at husk det positive – det prøver jeg også selv. Og når hele verdenen ramler, så bed en du elsker om at give dig et langt kram, tag din dyne ind i sofaen, spis noget chokolade og vær sur, over hvordan sindet kan være så mørkt. Der skal nok komme bedre dage – det lover jeg. Når alt ramler for mig, så holder jeg min lille hund tæt – dét hjælper, i hvert fald en lille smule.

Læs eller genlæs: Få gratis hjælp til dit mentale helbred

skaermbillede-2018-03-29-kl-21-10-49

❤A

2 kommentarer

 • Jeg tror også det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, hvis man kan erkende at det er i orden at man har det som man har det, og især hvis man også kan pege på en årsag. Hvis man derefter kan sige til sig selv, at man vil prøve at se det positive i livet, så tror jeg ikke man kan gøre meget mere, så tror jeg det kommer ♥ synes virkelig du er sej, som er så ærlig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Du er så sød – tusinde tak! Kan kun sige at jeg er helt enig i det du skriver <3 <3

   A.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind en SodaStream Power