Aftenrutine og ferie

En krop er en krop

Hej piger,

I går delte jeg dette billede på Instagram, som fik en masse positive reaktioner og ikke mindst en masse kærlighed. Det har sat nogle tanker i gang hos mig, og derfor vil jeg gerne fortælle lidt om mit forhold til min egen krop, som uden tvivl udspringer af det samfund jeg er vokset op i og hvordan kroppen er iscenesat i offentligheden.

Et negativt forhold til min egen krop

Da jeg var yngre havde jeg et anstrengt forhold til min egen krop. Jeg er bygget således at jeg har tynde arme, ben og skuldre, jeg har brede hofter og en lille sød topmave og så har jeg små bryster og en forholdsvis flad numse. Jeg kan tydeligt huske at jeg misundede mine veninder der havde store bryster og smalle hofter. Særligt mine hofter havde jeg det svært ved, fordi jeg synes de fik mig til at se bred ud. Vi befinder os jo i et samfund, hvor den slanke kvindekrop bliver hyldet og er idealet. Jeg er vokset op med Barbiedukker med mikroskopisk talje, Spice Girls der ikke havde et gram fedt på kroppen og modeller der var en size zero. Jeg er ikke overvægtig, det har jeg aldrig været, men jeg er heller ikke en str. 34. Derudover fik jeg strækmærker på mine lår som 12 årig og det har jeg virkelig skammet mig over, i mange år.

Jeg brugte meget tid på ikke at kunne lide min krop da jeg var yngre og at skamme mig over den. Guderne skal vide at jeg har spildt meget tid på at suge maven ind.

At have kontrol over maden og kroppen

Da jeg blev omkring 17 år, var jeg virkelig træt af ikke at kunne lide min krop – derfor tog jeg sagen i egen hånd. Jeg trænede 5 gange om uden, uden undtagelse og jeg spiste ALDRIG sukker i hverdagen. Jeg havde en viljestyrke uden lige og jeg var virkelig tynd. Jeg har aldrig haft en spiseforstyrrelse, men der er ingen tvivl om at jeg havde træk hen mod ortoreksi, min familie var bekymrede for mig og påtalte at jeg havde tabt mig. Jeg var dog selv glad og jeg spiste jo sundt, det var bare alt for kontrolleret. Denne livsstil varede nok 3-4 år. Her var jeg på mit tyndeste, stærkeste og “sundeste” – men jeg nød det ikke. Jeg gik tit sulten i seng, fordi jeg havde fået kalorier nok på en dag, og jeg overspiste altid sukker i weekenderne, for der var det ikke forbudt. Jeg synes heller ikke selv at jeg var tynd og jeg var slet ikke tilfreds med min krop. På dette tidspunkt var fitness-bloggere/sundheds-bloggere virkelig populære og jeg elskede at følge med hos dem og få tips til træning og suuuuund kost.

Mit forhold til min krop i dag

Jeg kan egenligt ikke helt beskrive hvordan jeg brød den meget strenge livsstil, det er faktisk bare sket stille og roligt. Den dag i dag, har jeg et meget afslappet forhold til mad – jeg øver mig i at spise intuitivt og virkelig lytte til hvad min krop har brug for nu og her. Angående min krop, så er jeg blevet meget gladere for den – jeg synes den er sød, fin og smuk. Jeg kan stadig godt være træt af min topmave, der kommer lige så snart jeg har spist morgenmad og jeg skal stadig arbejde med, at slutte fred med mine hofter, men generelt tænker jeg ikke så meget over min krops udseende, hvilket jeg er virkelig glad for – men da jeg så billedet, som I ser herunder, af Dennis og jeg, var jeg bare ikke tilfreds. Jeg synes min mave er alt for rund og mine lår ser også store ud. Det er jo et helt forskruet syn på kroppen! Jeg vil lige sige, at hvis billedet havde været af enhver anden kvinde, så havde jeg ikke synes den krop var for blød eller rund – det er kun fordi det er min egen og jeg har en forestilling i mit hovede om at jeg skal være tynd, for at leve op til et ideal – og det skal jeg ikke! Og det skal du heller ikke. Det vigtigeste er at behandle sin krop godt; spis sundt, spis usundt når du har lyst (med måde), vær aktiv, mediter, dyrk yoga, gå ture, tag cyklen i stedet for bilen – lad være med at presse dig selv med hård træning eller streng diæt. Vi er alle forskellige og alle smukke, på hver vores måde. Og btw. så er jeg faktisk vild med mine strækmærker på inderlårene i dag, de er søde og sjove og danner et mønster på min krop.

REDIGERING AF KROPPEN

Jeg lagde billedet op på Instagram, for at bryde min egen grænse – det kan ikke passe, at jeg skal skamme mig over min krop, bare fordi jeg er vokset op i et samfund der hylder, ja undskyld mig, det urealistiske. Derfor synes jeg også at det fuldkommen uacceptabelt at redigere sig tyndere på Instagram. Vi fastholder jo bare hinanden i en illusion om hvordan en krop skal se ud. Jeg er ked af at jeg har det syn på min egen krop, men jeg er i det mindste glad for at jeg ikke har det syn på andres kroppe. Jeg dømmer ikke andre kroppe, for det er ikke vigtigt – en krop er en krop. Den er her, for at din sjæl kan være på jorden og den er her for at bære dig rundt i verdenen og til at give dig en masse gode oplevelser. Din krop er din bedste ven og jeg håber du elsker den, præcis som den er – jeg øver mig selv og jeg kommer tættere og tættere på mit mål, for hver dag der går – man bliver jo heldigvis klogere med alderen.

Her er én udgave af min krop, på billedet lige under ser I en anden udgave af min krop. Det er samme krop, der er en dags mellemrum mellem billederne. Der er forskel på hvor meget jeg har spist og hvordan jeg står, men det er den samme krop. Alligevel har jeg svært ved det øverste billede og er glad for det nederste billede, hvilket i virkeligheden, er noget forfærdeligt pjat. Jeg vil i hvert fald ikke finde mig i, at vi skal hylde en bestemt kropstype og slet ikke en kropstype der er svær at opnå. Jeg synes vi skal hylde individet og alle de smukke kroppe og mennesker der findes.

Husk lige hvor let det er at redigere sig tyndere når du ser diverse billeder på Instagram. Læs f.eks. mit indlæg om det, lige her.

Kan du genkende nogle af de ting jeg skriver fra dit eget forhold til din krop – eller er jeg bare et stort tudefjæs? Smid rigtig gerne en kommentar med dine egne tanker omkring krop, enten din egen eller rent generelt.

❤A

2 kommentarer

 • Signe

  BREDE HOFTER?! hvor er de brede hofter henne? Du er så mega smuk♥️🕊✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Hvor er du sød, tak ♥️
   Jeg tror bare det er det syn jeg har på min krop – for jeg kan tydeligt se det, men det er jo meget sjovt at du ikke ser det sånda.

   Knus.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aftenrutine og ferie