Ystad Getaway: De bedste dage

Afsluttet psykologforløb

Hej piger,

I dag skal vi lave en afrunding. Jeg har jo fortalt jer, at jeg i de sidste måneder har gået til psykolog og jeg har også fortalt jer, at forløbet nu er afsluttet – jeg havde sidste session d. 12/6, men jeg synes alligevel, at jeg ville give jer et lille afrundende skriv omkring hele forløbet og mine tanker om at gå til psykolog.

Et stort tabu

For det første vil jeg adressere et kæmpe problem, nemlig at det er et tabu at gå til psykolog. Hvorfor i al verden skal det være et tabu af gå til psykolog? Det er simpelthen så latterligt! Skulle det også være et tabu hvis man gik i behandling for en fysisk sygdom eller pinligt hvis man havde gips på sin brækkede arm, så alle kunne se at den var brækket – NEJ! Og det skal heller ikke være et tabu at tage vare på sig selv og sit sind, det vil jeg simpelthen ikke være med til. Jeg har gået i to forskellige psykologforløb. Det første lå i 2015 og dengang skammede jeg mig. Ikke overfor mine tætteste mennesker, men overfor mine veninder fra gymnasiet, overfor mine ydre familie og kollegaer – jeg fortalte det ikke til nogen, jeg ikke stolede på, fordi jeg synes det var skamfuldt og det er det ikke! Det er fornuftigt, det er sundt og det er nødvendigt når man kæmper med sit eget sind. Jeg ville altid tale højt om mine forløb og min angst og OCD, for ingen skal føle sig forkerte, fordi de kæmper med deres psyke.

Hvorfor jeg startede denne gang

Det forløb jeg startede denne februar, var som sagt mit andet psykologforløb. Jeg startede fordi min angst var løbet fuldkommen af sporet og jeg havde det mildest talt forfærdeligt. Jeg var dog slet ikke i tvivl om, at jeg skulle starte et forløb, da jeg fra mit sidste forløb ved at det virkelig kan hjælpe på sindet, også selvom det ser fuldkommen sort ud. Når man har det værst og ens angstniveau konstant er forhøjet, så er det svært at tro på at man bliver glad igen – jeg kunne slet ikke forestille mig at det kunne lade sig gøre, men det kunne det og det kan det altid! Jeg har gået hos en metakognitiv psykolog og i forløbet har vi arbejdet rigtig meget med at jeg skal forstå, at tanker bare er tanker – tanker har ikke magt over mig og der findes ikke tanker der har mere værdi end andre. At sidde og skrive dette nu og kigge tilbage på forløbet er fuldkommen skørt, fordi jeg i starten af året slet ikke kunne forestille mig at få angsten på afstand igen – og lige nu fylder den næsten ikke.

At stå på egne ben

De gange jeg er stoppet hos psykolog, har været mærkelige. Det er lidt som at stoppe til køretimer; bare fordi du har fået dit kørekort, betyder det ikke at du kan køre bil. Når du stopper til psykolog vil dit sind ikke bare køre på skinner og du vil ikke være lykkelig resten af dit liv – det troede jeg ellers efter mit første forløb, men angsten kom igen og det har jeg forstået og accepteret. Angsten er en del af mig og det er helt okay, den skal bare ikke have lov til at fylde i min bevidsthed. Det føles lidt som en sikkerhed at gå til psykolog, for hvis jeg har fået et angstanfald, har jeg vist at jeg snart skulle se min psykolog igen og så kunne vi tale om anfaldet, men nu må jeg klare det selv – og det er jeg også klar til, men det kan godt være en lidt overvældende følelse at give slip på sin psykolog, fordi det er en tryghed. Jeg ved at jeg er klar til at stå på egne ben og bruge alle de redskaber jeg har tilegnet mig gennem forløbet – og hvis det hele brænder på, kan jeg jo altid bare booke en tid igen.

Nogle gange kan man drukne i sit eget sind og det kan være uendeligt svært at finde ind til kanten igen – men vi finder ind til kanten sammen, altid.

Husk altid at ræk ud hvis du har brug for hjælp. Send mig gerne en privatbesked på Instagram, jeg henviser gerne til min psykolog eller snakker lidt om mine egne erfaringer. Vi er i verdenen for at passe på hinanden, det er jeg slet ikke i tvivl om.

Læs eller genlæs: Jeg er startet til psykolog igen – indlægget jeg skrev da jeg lige var startet.

❤A

2 kommentarer

 • Ninna

  Hej 🙂
  Hvilken psykolog har du gået hos?

  Mvh Ninna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Hej Ninna,

   Er det i orden at jeg sender mit svar direkte på mail? 🙂

   Dbh. Amalie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ystad Getaway: De bedste dage