10 hurtige til Danica Chloe

Derfor fik jeg angst #4

Hej piger,

Jeg vil i dette indlæg foresætte fortællingen om min angst. Hvis du ikke har læst de tidligere dele af historien, kan du finde første indlæg herandet indlæg her og tredje indlæg her.

Som sagt var mit 2017 virkelig godt. Efter min praktik blev jeg ansat om studie medhjælper/PR assistent og jeg svævede på en lyserød sky. Jeg startede med at skrive mit speciale og generelt skete der mange positive ting i mit liv.

I december 2017 vendte dette brat. Ud af det blå, vendte min angst tilbage. Det havde jeg virkelig aldrig troet. Jeg troede at min angst lå bag mig. Jeg troede aldrig jeg ville vende tilbage til mørket og de forfærdelige tanker, som jeg ikke havde tænkt i lang tid.

Jeg fik et angst anfald i starten af December og siden da, bragede min angst afsted. Jeg var virkelig ked af det og frustreret. Jeg tænkte, at eftersom jeg havde gået til psykolog og det ikke havde “kureret” mig, så måtte jeg søge alternative veje. Jeg prøvede at søge svar i det spirituelle, jeg prøvede at lave mine gamle øvelser fra mit første psykolog forløb og jeg prøvede virkelig at holde modet højt, men intet hjalp. Tvært imod – min angst blev kun værre og værre. Jeg var virkelig i et sort hul – jeg kunne ikke sove eller spise. Min menstruation udeblev i 2 måneder fordi min krop var så stresset og presset i denne situation.

Dét værste ved det hele var, at alt jeg havde lært af mine første periode med angst var fuldkommen glemt. Jeg ved jo, at man bliver glad igen – uanset hvor sort det ser ud – men jeg kunne virkelig ikke huske det. Jeg var sikker på, at jeg skulle leve i denne forfærdelige sindstilstand resten af mit liv. Fra december til februar gik jeg med bragende angst, samtidig med, at jeg skulle afslutte mit speciale og få en hverdag til at hænge sammen. Da jeg havde afleveret mit speciale indså jeg, at jeg måtte starte til psykolog igen.

Jeg kunne desværre ikke komme tilbage til min første psykolog, da hun ikke er i den klinik jeg gik i første gang, mere. Derfor vidste jeg, at jeg skulle finde en ny psykolog. Denne gang søgte jeg mod en metakognitiv psykolog, da denne retning inde for psykologien har vist virkelig gode resultater for angst. At starte til psykolog igen kunne ikke gå hurtigt nok – jeg kunne ikke vente på en henvisning fra min læge og tre måneders ventetid for at komme til en psykolog der tager imod patienter med angst, på henvisning. Dennis ville give mig en Gucci taske i kandidatgave, men jeg spurgte ham, om han ville give mig et psykologforløb i stedet – det ville han gerne og jeg startede til psykolog igen. Langsomt, fik jeg det bedre – for det er dét der sker. Når man går til psykolog og får professionel hjælp til at håndtere sine psykiske udfordringer, så får man det bedre – hvis du tager dit forløb seriøst, laver de opgaver din psykolog stiller dig og holder et åbent sind, så vil du få det bedre. Det er jeg virkelig, fuldkommen overbevist om. Jeg har trods alt været igennem processen to gange.

Min nye psykolog var virkelig god – og hun fortalte mig, at jeg udover min angst også har OCD. Dette gav virkelig god mening. Min OCD handler ikke om frygt for bakterier eller at jeg har bestemte ritualer – kort fortalt handler min OCD om, at jeg overtænker situationer, at jeg har svært ved at give slip på bekymringer og at jeg fanger mig selv i tankespind. Jeg giver mine negative tanker alt for meget opmærksomhed og lader dem overtage mig. Mit metakognitive forløb lærte mig utroligt meget og jeg stoppede med at gå hos min psykolog i starten af juni. Siden da, har jeg kun fået det bedre. Jeg har det virkelig godt og jeg har lært meget af at have endnu en periode, hvor min angst har fyldt så uendeligt meget. Jeg har stadig et indlæg i ærmet, omkring min historie med angsten – og her vil jeg rigtig gerne fortælle om, hvordan jeg lever med angsten på nuværende tidspunkt, for selvom jeg har det godt, har jeg accepteret at angst er en del af mig – og dét er virkelig en vigtig læring for mig.

Jeg synes det er et stort problem, at det er så dyrt at gå til psykolog, uden en henvisning – og hvis man har en henvisning i kategori 10 og 11 (angst og depression), er ventetiden lang. Jeg håber det vil ændre sig i fremtiden, for psykisk sygdom er alvorligt og det er vigtigt at dem der har brug for hjælp, kan få det – let. For når man er ved at drukne i sit eget sind, har man ikke overskud til også at skulle finde en psykolog, eller for den sags skyld, at skulle vente på at få hjælp.

Husk, at hvis du har det svært og ikke ved hvor du skal søge efter hjælp, så kan du altid skrive til mig (jeg anbefaler Instagram Direct), så vil jeg gøre mit for at hjælpe dig videre.

Læs eller genlæs: Gucci taske eller psykolog forløb

❤A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 hurtige til Danica Chloe