Monday Update #62

Jeg er begyndt til yoga (for real)

Hej piger,

Det er sikkert ikke gået jeres næse forbi, at jeg er begyndt til yoga hos jo:ga – jeg føler i hvert fald selv, at jeg har fået nævnt det en gang eller to allerede. Og jeg har faktisk lyst til at nævne det hele tiden og det er virkelig fordi jeg føler, at jeg har fundet en motionsform som jeg oprigtigt kan lide, som passer til mig, min krop og ikke mindst mit sind. Jeg har trænet yoga fast de sidste par måneder, men kun via hjemmetræning, så nu har jeg taget det skridtet videre ved at melde mig ind i jo:ga.

Egenligt så vil jeg bare fortælle jer lidt om hvorfor jeg er startet, hvad jeg føler jeg får ud af det og hvad mine fremtidsplaner er, med yogaen. For jeg er virkelig motiveret og nysgerrig på at blive klogere og dygtigere i min yogapraksis.

  • Derfor startede jeg: Jeg er startet til yoga af tre primære årsager. For det første har jeg ofte mange smerter i min lænd (jeg er meget svajrygget) og de bliver ikke bedre af at løbe en tur eller at træne i fitness. Derimod hjælper yogaens stræk og styrke nærmest med det samme på min lænd. For det andet, så hjælper yogaen mig med at trække vejret og at komme ned i kroppen. Det er meget vigtigt for mig, at få trukket vejret dybt, for at berolige og stabilisere mit nervesystem – før har jeg søgt at gøre det via meditation, men jeg synes at yogaen tillader mig at komme ind i vejrtrækningen på en helt anden måde end meditationen. Og for det tredje har jeg virkelig manglet en træningsform som jeg oprigtigt kunne lide. Jeg har i lang tid holdt en pause fra træning, men det trives jeg ikke med. Yoga vil jeg rigtig gerne bruge tid på. Jeg synes det er spændende og sjovt – jeg føler mig hjemme i dét.
  • Dét får jeg ud af det: Ro. Jeg får lov til at trække vejret og mærke min krop i stedet for at være oppe i mit hoved, som jeg ellers er i stor stil. Jeg får lov til at opdage at min krop er stærk og smidig – og jeg mærker hele tiden, at min praksis bliver lidt bedre. Jeg føler mig forbundet til mig selv, i yogaen – og jeg føler mig forbundet til en større sammenhæng. Jeg oplever yogaen som en spirituel og meditativ tilstand.
  • Jeg drømmer om: At gøre det resten af livet. Og hele tiden at blive bedre. Jeg drømmer om at Dennis (som også er startet i jo:ga) og jeg kan dyrke det sammen og give det videre til vores børn. Jeg drømmer om selv at kunne lave flows, om at kende og forstå de forskellige stillinger – og om at gøre det til en fast del af min tilværelse. Om det bliver en realitet ved jeg ikke endnu, men for nu, blomstrer mine yoga-drømme.

Læs eller genlæs: En krop er en krop

Hvis du har lyst til at snuse lidt til yogaen og se om det kunne være noget for dig, så vil jeg virkelig anbefale dig at tjekke Yoga With Adriene. Det er altid hendes videoer jeg bruger, når jeg træner yoga herhjemme.

Om jeg kan anbefale jo:ga endnu, ved jeg ikke med sikkerhed. Jeg har haft 4 lektioner der indtil videre og det har været blandede oplevelser. Jeg er overbevist om at det handler om at finde de undervisere der passer til ens temperament. For nu er jeg bare rigtig glad for at være i gang, at gå dybere ind i min praksis og særligt at dele det hele med Dennis. For at blive lidt klichéfyldt så er livet jo en lang rejse, og jeg kan mærke, at jeg føler mig på helt rette spor med dette.

Har du dyrket yoga eller kunne du overveje at prøve det?
❤A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #62