Monday Update #70

Derfor startede jeg med at blogge

Et spørgsmål jeg får, fra tid til anden og som egenligt altid er gået igen er: Hvorfor startede du med at blogge? Jeg får det i ny og næ over Instagram, men det er egenligt mest når jeg snakker med folk om bloggen, face to face, at emnet kommer på bordet – og jeg forstår godt at folk spørger og er nysgerrige, for hvad er det lige, der får et menneske til at starte en online platform der omhandler én selv? Rent principelt ikke andet end, at fortælle om sit eget liv.

For mig startede det nærmest tilfældigt; jeg startede tilbage i 2011 sammen med min bedste veninde, Simone. Grunden var ganske simpel; vi elskede selv at læse blogge og tænkte, at vi kunne gøre det samme. Mere var der ikke i det. Jeg gik i gymnasiet på det tidspunkt og derfor var bloggen en fritidsinteresse. Simone stoppede med at blogge i løbet af 2012, og jeg foresatte. Bloggen har fulgt mig lige siden og den har ligeledes fulgt min udvikling som menneske. Da jeg var yngre var den meget overfladisk; der handlede mine indlæg meget om mode, skønhed og udseende generelt. Jeg har delt min studentertid med jer, mine ferier, min udannelsestid. Da jeg første gang var ramt af angst (2013), stod bloggen stille, fordi jeg ikke have overskud. Da jeg første gang fortalte jer, at jeg havde angst, følte jeg en kæmpe lettelse. Jeg fortæller jer om savnet til min mor. I var nogle af de første der vidste besked om min forlovelse; I er med mig – ligesom jeg er med jer. Bloggen og min onlinetilstedeværelse er virkelig en naturlig del af mig. Og på mange punkter er jeg glad for at jeg startede med at blogge, før det blev en ‘ting’ eller en trend. For jeg startede ikke for at gøre det til en business, jeg startede ikke for at nå ud til mange mennesker eller for at blive anerkendt; jeg startede af simpel interesse.

Læs eller genlæs: Shoutouts på Instagram

Og nej, jeg siger ikke, at alle der starter med at blogge nu, udelukkende gør det fordi de vil blive “til noget” eller tjene penge på deres blog. Langt fra, men jeg ser dog en tendens. Et andet spørgsmål jeg flere gange er blevet stillet er nemlig; “Hvor mange penge tjener du på din blog om måneden”  og dette er særligt af unge piger, der gerne selv vil igang. Svaret er, at det svinger virkelig meget. Nogle måneder er det nul kroner, andre måneder et (2-6) par tusinde (efter skat). Det er ikke mere end det.

Jeg håber ikke at indlægget er for roddet, det jeg egenligt gerne vil sige med det er: at hvis du overvejer at starte en blog, en Instagram eller en youtube, så gør det, fordi du brænder for det, fordi du har noget på hjertet og fordi du ikke kan lade være. Du skal ikke gøre det, hvis det udelukkende er for “anderkendelse”, opmærksomhed og penge. Tro det eller ej, der ligger virkelig meget arbejde i at drive sociale medier på den måde og jeg bruger virkelig meget af min fritid på, at få det hele til at løbe rundt, rent conentmæssigt.

Jeg håber indlægget giver mening og jeg håber det har givet jer et lille indblik i hvorfor jeg startede med at blogge og forsat gør det. I er altid mere end velkomne til at skrive til mig, hvis I har nogle spørgsmål ang. det at blogge eller alt andet. Jeg elsker jo at snakke med jer.

Jeg håber I får en dejlig aften piger.
Stort knus!
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday Update #70