Tænker du over hvad du kommer på din hud?

Astrologi for begyndere

Hej skønneste jer,

Som mange af jer sikkert ved, er jeg meget interesseret i astrologi, og jo mere jeg beskæftiger mig med det, jo mere finder jeg ud af hvor mange dybder der egenligt er til ens fødselshoroskop. Og jo mere jeg lærer om astrologi, jo mere præcis bliver min viden.

Jeg tror helt bestemt på astrologi; og jeg forstår dig godt, hvis du sidder bag skærmen og ikke tror på astrologi, hvis det eneste du kender til astrologi er dit soltegn (det vi normalt kalder for stjerntegn og det tegn du helt sikkert allerede kender) og dets karakteristika. Dit horoskop er nemlig meget mere, end dit soltegn.

For mig er det vigtigt at understrege, at alt inde for det spirituelle i min optik er en støtte og kan være positive guidelines for dig i dit liv – det er ikke endegyldige sandheder. I dit fødselshoroskop ligger der en masse potentialer, men jeg er sikker på, at vi selv er med til at forme vores liv.

Nå, men for at hoppe lidt dybere ind i det, vil jeg i dag gennemgå tre elementer af fødselshoroskopet med jer og det er: soltegnet, ascendanten og månetegnet.

Husk at jeg ikke er ekspert på området – jeg er bare meget nørdet og nysgerrig, og det vil jeg gerne dele med jer.

Billede: @damncapricorns

Dit soltegn

Dit soltegn er det tegn solen stod i, da du blev født – det er det vi normalt kender som stjernetegnet og det du ville læse om, hvis du f.eks. tjekker dit horoskop i ugeblade (btw. så tror jeg virkelig ikke på horoskoper i ugeblade). Dit soltegn er kernen af din personlighed; det betegner dine basale personlighedstræk, hvad du kan lide – og ikke kan lide, hvordan du interagerer med andre og din overordnede tilgang til livet. Det er en del af dig, som er konstant gennem livet. Selvom vi er påvirket af, hvordan alle planeterne i vores horoskop står, så har soltegnet særligt meget at sige.

Jeg er vægt i soltegn; vægten er et meget diplomatisk tegn, der søger harmoni i tilværelsen. Vægte er derfor ikke glade for konflikter og konfrontationer. Vægten er skønhedssøgende, både hvad angår vægtens eget udseende og dens omgivelser. Vægten er et lufttegn; hvilket vil sige at det er et tegn der kan miste jordforbindelsen, det er et intellektuelt og idérigt tegn. De andre lufttegn er: tvillingen og vandbæreren.

Din ascendant

Hvis du ser dit horoskop som et hus, så er ascendanten din entré; det er det førstehåndsindtryk du giver folk – og den måde folk der ikke kender dig, typisk vil opfatte dig på. Ascendanten er sammen med vores soltegn med til at udgøre det, vi opfatter som vores personlighed. Ascendanten er ofte dominerende i personligheden fra alderen 0-30 år, så hvis du ikke kan genkende dig selv i dit soltegn, kan det være at du kan identificerer dig mere med din ascendant. Hvilket tegn ascendanten står i, skifter hver anden time – derfor skal du kende dit præcise fødselstidspunkt for at udregne din ascendant. Acscendanten kaldes også for Rising Sign.

Jeg er tvilling i min ascendent; tvillingen er som vægten et lufttegn. Tvillingen er et meget kommunikativt tegn. Det er et meget socialt tegn, som trives godt med nye mennesker og kan derfor, til tider, blive opfattet som overfladisk; men det er kun fordi tvillingen er god til at tilpasse sig den sociale situation, den er en del af.

Læs eller genlæs: Hvornår er man spirituel

Dit månetegn

Dit månetegn repræsenterer dine inderste følelser og dit indre jeg. Det er en side af dig selv du ikke viser frem til alle og enhver. Det er dine udmiddelbare følelsesmæssige reaktioner; blandt andet din frygt og dine usikkerheder. Ofte er det månetegnet der gør, at vi adskiller os fra andre mennesker, der har det samme soltegn som os. F.eks. vil jeg være helt anderledes fra en vægt, der har tyr i månetegnet – selv har jeg tvilling i mit månetegn; dette gør altså at jeg er tre gange lufttegn og derfor bruger meget tid inde i mit hoved, med mine tanker.

Jeg håber at denne lille gennemgang har kastet lidt lys over hvad disse tre forskellige tegn dækker over – og så kan I måske bedre forstå alle de memes jeg deler i min IG-story.
Skriv endelig hvis I har nogle spørgsmål, så skal jeg forsøge at svare efter bedste evne.

A

2 kommentarer

 • Anna

  Hej Amalie
  Dit indlæg er meget spændende! Kan du henvise til en troværdig hjemmeside med mere information om horoskoper? Det kan være svært at sortere i hvad der er brugbart og hvad der ikke er.
  De bedste hilsener fra Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Brohus

   Hej Anna,

   Tak, jeg er glad for, at du finder indlægget spændende!
   Jeg kan anbefale dig bogen: “Star Power: A Simple Guide to Astrology for the Modern Mystic af Vanessa Montgomery.”

   Vh. Amalie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænker du over hvad du kommer på din hud?