Hvad er sugekop-detox?

Merkur er i retrograd – og hvad så?

Disclaimer: Jeg er ikke astrolog, jeg er ikke ekspert på stjernetegn eller planeter – jeg er bare en astrologinørd, der hele tiden lærer nye ting, som jeg synes er super interessante og som jeg gerne vil dele, med jer.

Kæreste jer,

Udover at indlede dette indlæg med en Disclaimer, føler jeg også behovet for at minde om, at jeg ikke sidder inde med nogen endegyldig sandhed. Alt der hører til spiritualitet, astrologi osv. er i min optik skønne redskaber og muligheder vi kan bruge som støtte i livet; det er IKKE sandheder eller fastlåste svar. Tro mig, dén tankegang har trigget min OCD uden lige.

Nå, men hvis I bare følger lidt med på astrologi-sider eller hos spirtuella-typer (sagt med kærlighed) på Instagram, så kan I nok ikke undgå at opdage, at Merkur er i retrograd lige nu; Instagram bugner med Memes (som jeg også rigtig gerne deler), folk bitcher over det på deres storys (gælder også mig) og jeg taler med mine veninder om det – og generelt, med alle jeg kan komme til, at tale med det om, uden at de tror, at jeg er fuldkommen skør.

Billede fra: @mysticaljewelshop

Hvad betyder det at Merkur går i retrograd?

At Merkur går i retrograd betyder, rent fysisk, at Merkur bevæger sig langsommere end normalt. Planeterne kører i ellipser rundt om solen, og Merkur er den planet der er tættest på solen, og dens vej rundt om solen er derfor kortest. 3-4 gange om året går Merkur i retrograd. Fra jorden ser det ud som om, at Merkur bevæger sig baglæns, men det er ikke tilfældet – Merkur bevæger sig blot langsommere end normalt og dette skaber en optisk illusion af, at den bevæger sig baglæns, set fra jorden. Merkur er den planet der oftes går i retrograd.

Merkur er i lige nu i retrograd, det startede d. 5/3 og stopper d. 28/3. Næste gang er det d. 7/7 til d. 1/8. Og sidste gang, i år, er fra d. 31/10 til d. 20/11.

Hvordan påvirker det os/energierne?

Merkur er den planet der hersker over alle former for kommunikation; når Merkur går i retrograd kan man beskrive det som, at den tager sig et hvil og derfor kan der lettere gå rod i de elementer den hersker. Som sagt er det alle former for kommunikation; kommunikation mellem mennesker, kontrakter der skal underskrives, læring, at læse, at skrive, at formidle; alt der har med kommunikation at gøre besværes. Derfor vil du hyppigere opleve misforståelser under retrograden.

Når Merkur går i retrograd påvirker det også elektronikken; computere, telefoner osv. går i stykker, driller, skal genstartes igen og igen – og behøver jeg at nævne, at Facebook og Instagram var nede under denne retrograd?

Retrograden ligger op til fordybelse; det er ikke en periode hvor du skal prøve at presse noget igennem. De ting der skal ske sker, og selvom alt kan virkelig lidt rodet i en retrogradperiode, skal de nok løse sig på den anden side. Tag det roligt og læn dig ind i visheden om, at energierne nok skal lette igen. Det er næsten som om, at retrograden i Merkur tvinger os til at gå langsommere – og dette er ikke kun negativt, det giver os tid til fordybelse og tid til at se på vores mønstre og hvordan vi har indrettet os i tilværelsen; måske er det tid til forandringer, når retrograden ender? Retrograden skaber plads til refleksion og til at se indad.

Det er heller ikke unormalt at gamle realtioner dukker op under retrograden; ekskærester, gamle veninder eller lign. Der er delte meninger om hvad dette betyder, nogle mener at når folk dukker op i dit liv igen, er det fordi at I skal noget med hinanden. Andre mener, at det er er uhensigtsmæssigt at genoptage gamle kontakter under en retrograd. Der er dog altid en mening med de ting vi møder på vores vej, og når gamle relationer genetableres, er der en mening med det. Måske kan I lære noget nyt af hinanden, i dette nye måde, som I ikke var klar til sidst?

Personligt tror jeg på, at du skal gøre det der føles godt – følg din mavefornemmelse og din intuition. Jeg finder en tryghed i at vide, at tingene kan føles svære, når Merkur går i retrograd.

Det sidste jeg gerne vil fremhæve er, at man ofte kan føle angst når Merkur er i retrograd. Når Merkur går i retrograd får vi sværere ved at tilgå vores logiske tankegang og derfor, kan den irrationelle angst lettere få lov til at opstå. Man kan næsten beskrive det som, at kommunikationen med os selv bliver besværet.

Læs eller genlæs: Astrologi for begyndere

Hvordan oplever jeg Merkur i retrograd?

Hver gang Merkur går i retrograd, gør den det i et bestemt tegn; den kan også bevæge sig gennem flere tegn. Hvis Merkur går i retrograd i dit soltegn, kan den virke mere uoverskuelig for dig.

Jeg oplever, gang på gang, at når Merkur går i retrograd, så blusser min angst op igen. Jeg føler, at jeg bliver hevet tilbage i gamle mønstre. Det er som om, at angsten besøger mig som en gammel “ven”. Jeg får mulighed for at mærke den og kigge på den igen; og det er virkelig væmmeligt – men jeg ved også, at det kun sker, fordi jeg ikke er færdig med at arbejde med den. Derfor ser jeg angsten som en læring, som en del af min udvikling; hver gang jeg overvinder angsten, står jeg styrket på den anden side.

Som sagt finder jeg en stor tryghed i, at jeg ved at Merkur er i retrograd; for så ved jeg også, at den angst jeg oplever har en forklaring.

Hvis du genoplever et gammelt mønster; f.eks. at din angst bliver trigget, selvom du føler at du var ovre den, så vid at det er fordi at Merkur er i retrograd og det hele kan føles tåget og forvirrende i momentet. De ting du oplever er her for at lære dig noget og at udvikle dig. Du er på rette vej, smukke væsen.

Jeg håber indlægget giver mening, og ellers må I rigtig gerne skrive en kommentar til indlægget, hvor jeg vil svare efter bedste evne.

Kæmpe knus og nyd nu at retrograden snart stopper. Der er kun en uge tilbage!
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er sugekop-detox?