Mandags opdatering #87

At være bange for spiritualitet/astrologi

Kære jer,

I dag skal vi tale lidt om spiritualitet, astrologi og den frygt der kan være forbundet med, at kigge ind i emner som disse. Min angst er nemlig flere gange blevet trigget og sat utrolig meget på prøve, i forbindelse med den spirituelle verden; det lyder måske mærkeligt, når jeg netop selv er en form for fortaler, for denne verden og til dels også dyrker den.

Jeg har haft to utroligt dybe perioder med angst, den første periode var, første gang, jeg havde angst – hvor jeg ikke vidste at jeg havde angst og ikke havde nogen form for redskaber til, at håndtere de følelser jeg gennemlevede. Den anden periode kom efter en session hos en spirituel vejleder, hvor min angst blev trigget uden lige. Det har været en stor frustration for mig, at noget jeg har fundet så stor en interesse og tryghed i, på samme tid har kunne trigge mig helt vildt. Måske er der nogen af jer, der kan genkende det her med at være interesseret i spirituelle emner, samtidig med, at man er bange eller mærker angst i forbindelse med det. Derfor dette indlæg, med en lille kommentar til, hvad spiritualitet er for mig.

Er der en sandhed?

I min optik, er der intet menneske på denne jord, der besidder en sandhed inde for spiritualitet eller det åndelige. Jeg tror ikke på “sådan er det”. Den spirituelle verden kan tolkes på et hav af måder, og jeg vil næsten vove at påstå, at der findes lige så mange sandheder, som der findes spirituelle talspersoner.

Jeg bruger spiritualitet som et hjælpemiddel i mit liv; men ikke som en sandhed. Jeg bruger mine krystaller som en støtte, til at højne energien omkring mig, men ikke som noget der er nødvendigt for at jeg kan fungere eller nå mine mål. Jeg bruger meditation og yoga (som ikke behøver at være spirituelt), til at forbinde mig med min krop og at komme ud af mine tanker. Jeg bruger mine gudinde kort, når jeg har brug for en kærlig reminder. Jeg støtter mig til astrologien, når jeg har brug for at forstå mig selv og blive klogere på, den jeg er; men intet af det er endegyldige sandheder eller nødvendigheder for mig.

Så derfor, hvis du er bange eller bliver angst omkring den spirituelle verden, så husk på, at der ikke er tale om sandheder men om tolkninger. Og for at citere Buddha (ja, bloggen tager virkelig nye højder i dag); “Believe notning, no matter where you read it or who has said it, not even if I havde said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.”

Efter lidt research kan jeg se, at det muligvis ikke er et Buddha citat, men et Kalama Sutta citat; ikke desto mindre er pointen rigtig; lad dig ikke overbevise af hvad andre tror, siger eller tænker, hvis det ikke resonerer i dig, er det ikke din sandhed.

Er jeg fanget i mit stjernetegn?

Astrologi og krystaller er klart mine favoritter indenfor det spirituelle, og jeg har en drøm om en dag selv at kunne lægge fødselshoroskoper. Jeg tror virkelig meget på astrologien, og særligt, når man begynder at gå i dybden med den, åbner der sig nogle utrolige dimensioner; jeg synes den er smuk. Den giver mig en følelse af fællesskab og mening, som er virkelig unik.

Når det er sagt, så ser jeg astrologien som potentialer. Placeringen af de forskellige stjernetegn i vores fødselshoroskop, giver os et praj om hvem vi er og hvorfor nogen ting falder os nemmere og mere naturlige, end andre – men det er ikke en sandhed. Det er potentialer og muligheder, men ikke mere end det.

Skal man være ekspert?

For at købe en krystal, for at sætte sig ned og meditere, eller for at synes, at stjernetegns memes er sjove? Nej. Du skal gøre det der føles helt rigtig. Jeg er jo heller ikke ekspert, og alligevel sidder jeg her og kloger mig på min egen blog, hvor der ikke er nogen redaktør.

Jeg håber indlægget har kastet lidt lys over den spirituelle verden og hvordan jeg bruger de spirituelle redskaber, i min hverdag – uden at de er afgørende elementer, men blot skøn og meningsfyldt støtte, i menneskelivet.

Stort knus,
A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandags opdatering #87