Brudekjole-jagten

Jeg kan ikke genkende mig selv i mit stjernetegn

Kære, skønne jer,

I dag skal vi tale om astrologi, som jo er lidt af en trend for tiden – og da jeg er en autodidakt nørd på området, er jeg rigtig glad for at tage det op, her på bloggen.

Et af de spørgsmål/frustrationer jeg ofte møder, enten fra nysgerrige sjæle eller mere kritiske, er at der er mange, der ikke kan se sig selv i deres stjernetegn – det man i astrologiens verden, kalder for soltegn.

Efter jeg virkelig har sat mig ind i astrologiens verden, har jeg fået en del erkendelser, som giver mig en forståelse af hvorfor man ikke nødvendigvis kan kende sig selv i sit stjernetegn –  og det vil jeg dele med jer, i dag.

Du er (langt) mere end dit soltegn

Vores fødselshoroskop er delt op i flere elementer. For det første er der i et hvert horoskop 12 huse, hvert hus tilhører et bestemt tegn; første hus er Vædderens hus, da det er det første stjernetegn i dyrekredsen. Derudover er der 10 planeter, som hver stod i et bestemt tegn på det tidspunkt du blev født. Udover at planeterne stod i et bestemt tegn, da du blev født, står de også i et bestemt hus. Et eksempel fra mit eget horoskop er f.eks. mit soltegn (stjernetegn) Vægten,  står i mit femte hus. Femte hus er Løvens hus, huset for kreativitet. Når solen står i femte hus, betyder det at man har et behov for at udtrykke sig selv og sin person gennem kreativitet – det er desuden et socialt hus, så når solen står dér, vil man (som oftes) være et meget socialt menneske, der trives blandt andre.

Jeg er altså Vægt i soltegn, placeret i femte hus. Hvis jeg møder en anden person, der er Vægt i soltegn, men som har solen stående i tiende hus, vil denne person have brug for at udtrykke sig selv gennem karrierer og succes – tiende hus er nemlig Stenbukkens hus, og her hersker arbejdsomheden og målrettetheden. Derfor vil vi være to forskellige typer af Vægte – eller, jeg må hellere sige; blandt andet derfor vil vi være to forskellige typer af vægte.

Det er desuden ikke sikkert, at man har planeter i alle 12 huse, og man kan have flere planeter i det samme hus. Et hus med mange planeter, vil være et område i dit liv, med central betydning for dig.

Udover husene, som er med til at adskille os fra hinanden, så står vores forskellige planeter, i forskellige tegn – og igen, kan der være gengangere. For at tage udgangspunkt i noget mere simpelt, kan vi tale om soltegnet, ascendenten og månetegnet – læs evt. dette indlæg, for en dybere forklaring af, hvad disse tre dækker over.

Igen, med udgangspunkt i mit eget horoskop; jeg er Vægt i soltegn og både Tvilling i ascendent og månetegn. Det gør mig til en meget kommunikativ person, der er meget inde i mit eget hoved og i mine tanker – og som tvivler meget på mig selv og mine valg, samtidig med, at jeg har stort behov for at udtrykke mig kreativt. Hvis jeg møder en anden Vægt, der f.eks. havde Stenbukken både i ascendent og månetegn, ville denne Vægt være meget mere jordbundet, have en større rationel sans end jeg og være mere arbejdsom og stole på egne evner. Vi ville stadig have fællesskab i vores soltegn, men grundet andre placeringer vil vi være meget forskellige.

Btw. så behøver ascendent og månetegn ikke at være det samme, det var blot lettere for mig at forklare, nu når jeg selv er dobbelt tvilling.

Derudover er din ascendent ofte dominerende i din personlighed op til 30-års alderen, man siger, at man modnes ind i sit soltegn. Så hvis du er under 30 år, kan det være en del af forklaringen.

Hvilket element dominerer i dit horoskop?

Hvert stjernetegn tilhører et bestemt element; jord, ild, luft eller vand.

Ildtengene er: Vædderen, Løven og Skytten. De er kendetegnede ved at være selvsikre, ville frem i verden, have en vild og intens energi, og at være rigtig gode til at sætte ting igang – og ikke altid så gode til at følge dem til dørs.

Vandtegnene er: Fiskene, Krebsen og Skorpionen. De er kendetegnede ved at være drømmende, følsomme (på hver deres måde) og at være kreative. De er typisk introverte og kan derfor også virke mystiske, på den spændende måde.

Jordtegnene er: Tyren, Jomfruen og Stenbukken. De er kendetegnede ved at have en god jordforbindelse (ja sgu!) de stoler på sig selv, og har en rigtig god fornemmelse af den fysiske verden og har generelt en meget rationel tankegang.

Lufttegnene er: Tvillingen, Vægten og Vandmanden. De er kendetegnede ved at være intelligente og kommunikative. Derudover er de meget flyvske og bruger meget tid i tankerne. De kan hurtigt miste jordforbindelsen.

Dette er en meget hurtig, og generalsierende gennemgang af de forskellige elementer; måske skal det have lov til at fylde et helt indlæg for sig selv? Pointen er i hvert fald, at hvis man er Vægt (lufttegn) men derudover kun har jord og ildtegn i sit horoskop, så vil man måske føle, at beskrivelsen af den flyvske og vægelsindende Vægt, ikke passer på én. Hvis man derimod, som jeg, er Vægt, og har flere planeter i lufttegn, kan dette være med til at understøtte følelsen af, netop at være Vægt.

Jeg håber indlægget har givet lidt opklaring på, hvor komplekst horoskopet er – og hvorfor man ikke nødvendigvis kan se sig selv direkte i sit soltegn. Jeg synes astrologiens  verden er helt fantastisk og fortryllende. Hvis du har spørgsmål til den, så skriv en kommentar eller kontakt mig over Instagram, så vil jeg svare efter bedste evne.

Jeg sender al kærlighed til jer.
A.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brudekjole-jagten