Ryd op i dit liv (fysisk, mentalt og på Instagram)

Merkur er i retrograd – igen!?

Disclaimer: Jeg er ikke astrolog (endnu), jeg er ikke ekspert på stjernetegn eller planeter – jeg er bare en astrologinørd, der hele tiden lærer nye ting, som jeg synes er super interessante og som jeg gerne vil dele, med jer.

Kæreste jer,

Vi skriver i dag d. 30/10 – og det betyder, at Merkur i morgen går i retrograd. Hvis du gerne vil have en dybdegående beskrivelse af hvad dette konkret betyder, kan du læse dette indlæg: Merkur er i retrograd – og hvad så?.
Helt kort fortalt, så går Merkur i retrograd 3-4 gange om året; rent fysisk betyder det, at Merkur bevæger sig langsommere end normalt, set fra jorden ligner det, at den går baglæns – hvilket blot er en optisk illusion – men heraf kommer udtrykket at Merkur er i retrograd. Merkur hersker vores kommunikation og deling af viden, når Merkur går i retrograd, kan man sammenligne det med, at den tager sig et hvil, derfor besværes de elementer i vores tilværelse som Merkur hersker.

Merkur er denne gang i retrograd fra d. 31/10 til d. 20/11 2019 – herunder vil jeg gennemgå hvad det betyder, så du kan være med på alle de ting astro-nørder og spirituellaer (som mig) kommer til at dele på Instagram og tale om, som om det var en selvfølgelig – og noget alle selvfølgelig ved. Denne gang går Merkur i retrograd i Skorpionen, hvilket betyder at du kan føle dig ekstra påvirket af retrograden hvis du er Skorpion i soltegn, eller har mange planeter i Skorpionen, i dit horoskop.

  • Føler du dig ekstra træt? Når Merkur går i retrograd, kan du opleve det som om, at der ligges et låg over dig og din tilværelse – det hele går måske lidt langsommere, og du føler dig uoplagt. Det er helt normalt, når Merkur går i retrograd. Det er en langsom energi som vi bevæger os i, og eftersom Merkur er tæt på jorden, mærker vi som mennesker tydeligt dens energi. Jeg taler med flere af mine veninder om, at energierne er ekstra tunge i retrogradperioderne. Jeg finder en tryghed i, at flere mærker det samme som mig og at denne tunge følelse gang på gang er forbundet til retrograden.
  • Oplever du gamle mønstre? Dukker der en gammel relation op, et job du troede du var færdig med, angst eller sorg du har lagt bag dig? Det kan sagtens tænkes – Retrograden giver os nemlig mulighed for at kigge på ting i vores liv, som vi ikke er færdige med. Det kan både være ting vi skal genoptage eller ting vi skal give slip på. Mærk efter hvad din mavefornemmelse siger, og træk vejret en ekstra gang. I retrograden er det vigtigt at vi ikke tager forhastede beslutninger, men læner os ind i den langsomme energi og giver os god tid til, at tænke over vores næste skridt – hvis vi gør dette, kan vi trygt stole på, at vi vil bevæge os i den rette retning.
  • Går dine mails ikke igennem og oplever du misforståelser? Merkur hersker al kommunikation, derfor oplever vi i retrograden problemer med teknologi der er forbunde til kommunikation; Mails og beskeder der ikke går igennem. I sidste retrograd var Facebook og Instagram desuden nede. Det samme gælder for vores generelle kommunikation; sørg derfor for at gør ekstra ud af, at udtrykke dig tydeligt når du taler med mennesker omkring dig – også dine nære relationer.

Dette er de tre primære årsager til, at man ikke orker at Merkur går i retrograd – men det gør den og det skal den, for den langsommere energi giver også mulighed for at kigge indad. Særligt det her med at få lov til at kigge på gamle mønstre, er lidt af en gave. Det kan måske virke provokerende, at jeg siger det på den måde? Men det er altså sandt. Selv oplever jeg gang på gang, at min angst bliver trigget (og det er er noget lort når jeg er i det, for det er uendeligt hårdt), når Merkur er i retrograd; det betyder at jeg for mulighed for at kigge på min angst igen og arbejde aktivt med den, så den ikke får lov til at fylde på samme måde, som den har gjort før i tiden.

Jeg tror på, at de udfordringer vi møder i livet, er til for at vi skal blive klogere af dem og udvikle os som mennesker. Jeg tror også på, at vi vil blive ved med at møde en bestemt udfordring, indtil vi har lært det vi skulle af den.

Skyggesider?

Energier er ikke som tænd/sluk knapper, energier er overlappende – derfor er der både en periode før og efter Merkurs retrograd, hvor du muligvis vil kunne mærke, at retrograden ligger og ulmer. Disse skygge perioder er ikke lige så intense som selve retrograden, og mange mener, at man ikke skal ligge det store i dem; eftersom Merkur er i retrograd 3-4 gange om året af 3 ugers varighed, så vil det med skyggeperioder betyde, at vi næsten altid er i retrograd,  hvilket ikke er tilfældet. Skyggeperioden ligger denne gang optil retrograden fra d. 11/10 til d. 30/10 – og efter skyggeperioden ligger fra d. 21/11 til d. 7/12.

Det var alt om den ‘skønne’ retrograd for denne gang.
Skriv endelig til mig, hvis du har nogle spørgsmål – jeg vil forsøge at svare dem, efter bedste evne.

A

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ryd op i dit liv (fysisk, mentalt og på Instagram)